• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Dr. Turcsányi István az év orvosa

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A kitüntetés a kiváló csapatmunka és a jól kiépített infrastruktúra eredménye.

Hetedik alkalommal találtak gazdára Az év orvosa elismerések az Astellas-díj átadóünnepségén, amelyet nemrégiben tartottak Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban. Az év orvosa pályázat szakmai díjait idén öt kategóriában osztották ki. A ceremónián nyíregyházi siker is született: a szakmai zsűri szigorú döntése alapján a sebészeti jellegű szakterületek jelöltjei közül a díjat ebben az évben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának ortopéd sebésze, dr. Turcsányi István főorvos vehette át - tudatta büszkén közleményben az intézmény.

Turcsányi főorvos 1983 óta dolgozik a Jósa András Oktatókórházban, ez élete első munkahelye. Mint mondta, a kitüntetés egy kiváló csapatmunka eredménye, amelyből a nővérek, a műtősnők, gyógytornászok éppúgy kiveszik a részüket, mint a műtétek során asszisztáló orvoskollégák, az anaesthesia és a rehabilitáció. A gyógyító munkához persze az intézményen belüli jól kiépített infrastruktúra is hozzájárul.

A főorvos azt is hangsúlyozta, nagyon sok egészségügyi dolgozó van még rajta kívül a kórházban és más intézetben, ahol mindennap kemény munkát kell végezni a betegek gyógyulásáért, de nem kerülnek a figyelem középpontjába. A díjkiosztó ünnepségen őket is ünnepelték a résztvevők, remélve, hogy egyszer megbecsültebb körülmények között haladhat a gyógyító munka, nem lesznek pályaelhagyók és csökken a külföldre vándorló orvosaink és nővéreink száma.

Az Astellas-díj szakmai jelölésének alapját egy, az orvos szakmai kollégium döntése alapján, a Jósa András Oktatókórházban 2002 óta végezhető, országosan is ismert és elismert, a végtagbénult betegen végrehajtható úgynevezett rekonstrukciós felső-végtagi fogásjavító műtétek elvégzései adták. A kórházban ilyen komoly beavatkozásokat az elhúzódó oxigénhiányos állapotban lévő, és ezáltal agykárosodást szenvedett gyermekeken, traumás agysérülteken, szélütéses, stroke-os betegeken illetve nyaki gerincsérülteken végeznek. Az elmúlt 12 év során orvosaink közel 60 fogásjavító műtétet hajtottak végre a betegeken, a siker pedig az ő gyógyulásukban mérhető, hiszen visszakapták az esélyt, hogy a műtéteknek köszönhetően egy teljesebb életet élhessenek.

Az Astellas-díj 2006-os megalapításával az Astellas Pharma Kft. a kiemelkedő szakmai és emberi teljesítmények széleskörű társadalmi és szakmai elismerését tűzte ki célul, melynek odaítélésével évről-évre a legnagyszerűbb orvosokat és szakdolgozókat kívánja elismerni. Örömteli, hogy az elmúlt esztendőkben 27 orvos és 54 egészségügyi szakdolgozó vehette át ezt az elismerést, s került ezáltal a szakmai nyilvánosság fókuszába.

Turcsányi István főorvos munkája, szakmai tudása, kitartása sokunk számára érték és szolgálhat követendő példaként. Neki és, ahogyan ő fogalmazott kiváló munkát végző csapatának szívből gratulálunk a díjhoz és öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos elismeréssel öregbítették kórházunk hírnevét - áll a kórház közleményében.