• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Drogambulancia nyílhat Józsefvárosban a Teleki téren

Regionális hírek 2021.04.29 Forrás: MTI
Drogambulancia nyílhat Józsefvárosban a Teleki téren

A főváros önkormányzat tíz évre ingatlant biztosít a református egyház ifjúságmentő missziójának

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva hozta meg döntéseit, amelyeket szerdán a budapest.hu oldalon tettek közzé. Köztük azt, hogy főváros a Teleki tér 7. szám alatt található 234 négyzetméter alapterületű ingatlancsoportot közfeladat ellátása céljából tíz évre ingyenes haszonkölcsönbe adja a Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona részére.

A református misszió 2020 augusztusában kért segítséget a fővárosi önkormányzattól a Budapesten megnyitni tervezett drogambulanciája helyszínéül szolgáló ingatlan biztosításához.

Mint a javaslatban olvasható, az ellátáshoz kért ingatlan mellett található a VIII. kerület önkormányzat tulajdona, amelyet várhatóan drogprevenciós tevékenységéhez - józan kávézó - a misszió részére ingyenesen biztosítanak. A két ingatlanrész bevonása lehetővé tenné a teljeskörű ellátás biztosítását egy helyen - mutattak rá.

A megnyitni tervezett drogambulancia úgynevezett befogadott kapacitásokkal - a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő engedélyével - rendelkezik 80 ember nappali és 80 ember közösségi ellátására.

A misszió ellátja a szociális és lakhatási krízishelyzetbe került szenvedélybetegséggel küzdőket, a saját otthonukban élő, tizenhatodik életévüket betöltött, fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő szenvedélybetegeket, valamint a szenvedélybetegségük miatt korábban fekvőbeteg-gyógyintézményben kezelteket, illetve rehabilitációs intézményben gondozottakat, akik az absztinencia fenntartásában kérnek segítséget.

Támogatást nyújtanak az érintett családoknak, valamint drogprevenciós tevékenységet (általános és középiskolákkal történő együttműködés keretében) is végeznek.

A misszió partnerséget vállal a fővárosi addiktológiai problémával küzdő budapesti hajléktalan emberek ellátásában is - olvasható.

A Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója 1983 óta működik, jelenleg öt telephelyen. Széles spektrumot felölelő szolgáltatást nyújt, amelynek részeként drogambulanciát, prevenciót, szociális alapellátásokat, elterelést, serdülő- és felnőttrehabilitációs otthont, utógondozót és támogatott lakhatást működtet.

Legolvasottabb cikkeink