• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Drogambulancia nyílhat Józsefvárosban a Teleki téren

Regionális hírek 2021.04.29 Forrás: MTI
Drogambulancia nyílhat Józsefvárosban a Teleki téren

A főváros önkormányzat tíz évre ingatlant biztosít a református egyház ifjúságmentő missziójának

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva hozta meg döntéseit, amelyeket szerdán a budapest.hu oldalon tettek közzé. Köztük azt, hogy főváros a Teleki tér 7. szám alatt található 234 négyzetméter alapterületű ingatlancsoportot közfeladat ellátása céljából tíz évre ingyenes haszonkölcsönbe adja a Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona részére.

A református misszió 2020 augusztusában kért segítséget a fővárosi önkormányzattól a Budapesten megnyitni tervezett drogambulanciája helyszínéül szolgáló ingatlan biztosításához.

Mint a javaslatban olvasható, az ellátáshoz kért ingatlan mellett található a VIII. kerület önkormányzat tulajdona, amelyet várhatóan drogprevenciós tevékenységéhez - józan kávézó - a misszió részére ingyenesen biztosítanak. A két ingatlanrész bevonása lehetővé tenné a teljeskörű ellátás biztosítását egy helyen - mutattak rá.

A megnyitni tervezett drogambulancia úgynevezett befogadott kapacitásokkal - a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő engedélyével - rendelkezik 80 ember nappali és 80 ember közösségi ellátására.

A misszió ellátja a szociális és lakhatási krízishelyzetbe került szenvedélybetegséggel küzdőket, a saját otthonukban élő, tizenhatodik életévüket betöltött, fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő szenvedélybetegeket, valamint a szenvedélybetegségük miatt korábban fekvőbeteg-gyógyintézményben kezelteket, illetve rehabilitációs intézményben gondozottakat, akik az absztinencia fenntartásában kérnek segítséget.

Támogatást nyújtanak az érintett családoknak, valamint drogprevenciós tevékenységet (általános és középiskolákkal történő együttműködés keretében) is végeznek.

A misszió partnerséget vállal a fővárosi addiktológiai problémával küzdő budapesti hajléktalan emberek ellátásában is - olvasható.

A Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója 1983 óta működik, jelenleg öt telephelyen. Széles spektrumot felölelő szolgáltatást nyújt, amelynek részeként drogambulanciát, prevenciót, szociális alapellátásokat, elterelést, serdülő- és felnőttrehabilitációs otthont, utógondozót és támogatott lakhatást működtet.

Legolvasottabb cikkeink