• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Egészségipari beruházásokat avatott a pénzügyminiszter

Regionális hírek 2021.07.16 Forrás: MTI - Weborvos összeállítás
Egészségipari beruházásokat avatott a pénzügyminiszter

Átadták az Innomed Zrt. üzemcsarnokát és a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. Beruházását.

Varga Mihály átadta pénteken Esztergomban a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházását. A társaság a vérzésmentes műtétek elvégzéséhez használható berendezések fejlesztéshez az Egészségipari Támogatási Programban 700 millió forintos állami hozzájárulást kapott - ismertette a pénzügyminiszter.

Varga Mihály elmondta, a támogatási programban várhatóan 82 beruházással 90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, melyhez a magyar állam 60 milliárd forint támogatást nyújt, hozzájárulva ezzel 5000 munkahely megőrzéséhez.

Hernádi Ádám polgármester kiemelte, a program forrásaiból Esztergomba és térségébe csaknem 2,5 milliárd forint támogatás érkezett az egészségipar fejlesztésére.

Kreisz István, a Lasram ügyvezetője a lézeres sebészet legnagyobb előnyének nevezte a vérzésmentes műtét lehetőségét. A vérzés hiánya, az érintésmentes beavatkozás a fertőzésveszélyt csökkenti, illetve elősegíti a beteg gyorsabb felépülését - hangsúlyozta.

A Lasram 20 munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele 2019-ben 900 millió, 2020-ban 1,2 milliárd forintot ért el.

Átadták az Innomed Zrt. üzemcsarnokát Esztergomban
Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel pénteken a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.

A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket - ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.

Az Egészségipari Támogatási Programban országszerte olyan vállalatok kapnak támogatást, melyek világos terv mentén szeretnék fejleszteni működésüket és termelésüket. "A társaságok a piacon megállták a helyüket, fejlesztéseikhez a kormány szívesen társul partnerként" - jelentette ki Varga Mihály.

Völner Pál a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 2010 utáni korszakban az egészségügy átalakításában most tett meg nagyobb lépéseket a kormány, majd hozzátette, bízik abban, hogy a magyar piacon egyre tisztázottabb viszonyok lesznek és a vidéki kórházfejlesztések után a fővárosi intézmények is meg tudnak jelenni erős vásárlóként.

Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke elmondta, a támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használták fel.

A beruházással felújították a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztek be.

Az Innomed Zrt. 115 munkavállalót foglalkoztat, melynek megközelítően fele az esztergomi telephelyen a termelésben vesz részt, egyötöde a fejlesztői tudásközpontban dolgozik, a fennmaradó létszám pedig a kereskedelemért felelős.

A társaság 2019-ben 2,9 milliárd, 2020-ban 3,7 milliárd forint árbevételt ért el, melynek közel 70 százaléka exportból származott. Főbb kereskedelmi partnereik: Indonézia, Kína, Oroszország, de egy Déli-sarki kutatóbázison is üzemel berendezésük. (Fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Legolvasottabb cikkeink