• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Egyedülálló bérrendezés az egri kórházban idén is

Regionális hírek 2019.06.17 Forrás: Weborvos
Egyedülálló bérrendezés az egri kórházban idén is

Egyedüliként az országban idén is saját forrásból emelték a betegellátást kiszolgáló területek munkatársainak bérét.

Az egészségügyi kormányzat 2012 óta kormányzati szinten életpálya modell keretében folyamatosan gondoskodik az egészségügyi szakember hiány mérsékléséről.  Az egri kórház vezetése egyedüliként az országban az elmúlt évhez hasonlóan az idén is saját forrásból emelte azon munkatársai bérét, akik közvetlenül nem vesznek részt a betegellátásban.

A bérfejlesztést indokolta, hogy az egészségügyi szakmunkához hasonlóan a nem egészségügyi szakmunka területén is országos szakember hiány van, ugyanakkor ezen területeken (műszaki osztály, élelmezés, takarítás, pénzügy, munkaügy stb) dolgozó munkatársak munkájára is nagy szükség van a folyamatos, biztonságos betegellátás fenntartásához.

A biztonságos betegellátás feltételeinek folyamatos biztosítása érdekében  2018-ban kiemelt bérrendezést hajtott végre az egri Markhot Ferenc Kórház. A kötelező béremelésen túl saját forrásból plusz béremelésben részesültek a „kiszolgáló területeken” dolgozó munkatársak, megszűnt az ágazaton belüli bérfeszültség. Az intézmény 2018 évben a kötelező minimál és garantált béremelésen túl a kiszolgáló területen dolgozók esetében bérfelzárkóztatást hajtott végre. Az azonos besorolási osztály és fokozatba tartozó egészségügyi és egészségügyben foglalkoztatott szakemberek azonos minimál, illetve garantált illetményszintjének kialakítását tűzte ki célul,  melynek során az egészségügyi bértábla minimál értékét alakította ki ezen dolgozók részére is minimál értékként. Ezen intézkedés a gazdasági, műszaki, élelmezési, üzemfenntartási, takarítói területeken dolgozó munkatársakat érintette. A kórház a bérrendezési intézkedések havi 7,5 millió forintos fedezetét fegyelmezett gazdálkodásának köszönhetően saját forrásból biztosította.

Az úgynevezett betegellátást kiszolgáló területek munkatársait érintően 2019-ben ismét tudott emelni a fizetéseken az egri kórház. Az idén, 2019 május 1-től ismét bérfejlesztést hajtott végre az egészségügyben dolgozó közalkalmazottak körében.

Az I. negyedévi bevételi és költség adatokat kiértékelve - felsővezetői döntés értelmében - az intézmény 2019. május 1-jétől  a 461/2016. (XII. 23.) Korm. rendelet 10. számú melléklet egészségügyi szakdolgozók, egyes egészségügyben dolgozók illetmény-, illetve bértábláját, valamint az ugyanezen Korm. rendelet 12. számú mellékletben szereplő egészségügyi szakdolgozók, egyes egészségügyben dolgozók illetmény-, illetve bértábláját figyelembe véve, a két bértábla közötti bérkülönbözettel emelte meg az egészségügyben dolgozó közalkalmazottak illetményét. Eszerint 282 fő egészségügyben dolgozó illetménye emelkedett meg, átlagosan bruttó 13 400,- Ft összeggel.

Legolvasottabb cikkeink