• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Egyetemi kézben a debreceni Forest Offices

Regionális hírek 2023.01.31 Forrás: Unideb.hu
Egyetemi kézben a debreceni Forest Offices

Itt tervezi az egyetem elkülönített infrastruktúrán és szervezetben létrehozni a térítéses betegellátás új körülményeit is.

A Debreceni Egyetem 2021 augusztusi intézményi modellváltásához kapcsolódóan került az intézmény birtokába a jelenleg még Forest Offices-ként ismert létesítmény, mely az adásvétel után az átalakuló portfólióhoz igazodva Forest Center néven működik tovább - adta hírül az egyetemi portál.

- A birtokbavételi dokumentumok hétfői aláírásával és a műszaki átadás-átvétellel egy közel kétéves folyamat ért véget – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja hozzátette: az első új bérlő tavasszal érkezik az épületbe, mely átmenetileg otthonául szolgálhat majd felújítás alá kerülő egyetemi egységeknek is a következő hónapokban.

A 32 ezer négyzetméteres Forest Center lehetőséget nyújt piaci vállalatokkal történő együttműködésre, működési felület biztosít a cégek számára, saját egyetemi tevékenységekre, valamit itt tervezi az egyetem elkülönített infrastruktúrán és szervezetben létrehozni a térítéses betegellátás új körülményeit is.

Az orvosi és gyógyászati szolgáltatásról szólva a kancellár kifejtette, hogy az egészségügyi menedzsmentnél folyamatban van a tervezés, amely során meghatározzák, hogy mely szakmák működhetnek majd az épületben.

A Debreceni Egyetem tulajdonába kerülő ingatlannal kapcsolatos üzemeltetési, létesítményfenntartási-, kezelési feladatok hatékony ellátása érdekében önálló ingatlankezelést végző gazdasági társaságot is létrehozott az intézmény. Az UD Forest Center Kft. tevékenységéhez tartozik a létesítmény teljeskörű működtetési és üzemeltetési feladatainak végzése, az egyetem által nem használt, szabad kapacitások hasznosításának koordinálása, valamint a már meglévő, illetve a jövőben megkötendő bérleti szerződésekhez kapcsolódó bérbeadói feladatok ellátása. (Fotó: unideb.hu)

Legolvasottabb cikkeink