• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egyeztetett a Pesti úti idősotthon és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Regionális hírek 2020.04.09 Forrás: Weborvos
Egyeztetett a Pesti úti idősotthon és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Dr. Bodnár Attila véleménye szerint az itt dolgozók minden erőfeszítése ellenére a lehetőségek nem adottak az otthonban a járvány megfékezésére.

Újabb fejezetéhez érkezett a Pesti úti Idősek Otthona története a COVID-19 járvány közepén. Az idősotthon területi ellátás szerint a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozik, ezért az intézmény vezetői léptek a kialakult helyzet hatékony megoldása érdekében.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója az alábbi beszámolót tette közzé közösségi oldalán:

„Látogatást tettem ma kolléganőmmel a Kórházunk ellátási területéhez tartozó Pesti úti Idősek Otthonában. Az Intézet vezetőségével áttekintettük az Otthonban kialakult járványhelyzetet, meglátogattuk a már megfertőződött betegeket és a kontaktokat is. Az intézmény orvosával egyeztettünk, a betegek megfigyeléséről, kezeléséről és a kórházi áthelyezésüknek folyamatos koordinációjáról. Bár az Otthon dolgozói erőn felül teljesítenek, felajánlottuk szakmai támogatásunkat és segítségünket az ott élők egészségének megőrzéséhez és a megbetegedettek mielőbbi felgyógyulásához.”

A Weborvosnak sikerült elérnie a főigazgatót, aki rövid beszámolóját így egészítette ki:

„Dr. Völgyes Barbarával, kórházunk orvosigazgató-helyettesével mentem ki a Pesti úti idősek otthonába. Skultéti József a szociális otthon vezetője fogadott minket. Ezt követően az Intézet vezetőségétől tájékozódtunk az Intézetben fennálló COVID-19 járvány jelenlegi helyzetéről. Átbeszéltük, hogyan próbálják elérni a járvány lokalizálását. Hogy állnak védőfelszereléssel, illetve humán erőforrással.

Vittünk számukra maszkokat és egyéb védőfelszereléseket. Nagyon örültek neki, úgy érzékeltem, nincs elég védőeszközük.  Ezután végigjártuk az egész intézményt. Bementünk a karanténterületekre is. Megnéztük a fertőzöttek és az enyhe lefolyású tüneteket mutatók elhelyezését is.

Látható, hogy az intézmény vezetése és valamennyi dolgozója erőn felül mindent megtesz, hogy minél kevésbé terjedjen a járvány. A lehetőségekhez képest próbálják mind a fertőzötteket mind a kontaktokat elkülöníteni. Az NNK megbízásából az OMSZ leszűr valamennyi lakót és dolgozót.

Véleményem szerint, az itt dolgozók minden erőfeszítése ellenére, a lehetőségek nem adottak az intézményben a járvány biztonságos megfékezésére. Ennek egyik fő oka, hogy az épületet eredetileg kb. 100 lakóval kevesebbre tervezték, mint ahányan ma laknak benne.

A záró megbeszélésen az intézmény orvosával (aki jelenleg egyedül van pillanatnyilag kb. 540 lakóra) áttekintettük a betegutakat, megbeszéltük, hogy még szorosabbra fogjuk az információáramlást, a megbetegedettek gyors és szakszerű orvosi ellátása érdekében.” 

A képen jobbról balra: Dr. Bodnár Attila a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója szabályos védőfelszerelésben, Dr. Völgyes Barbara a Kórház orvos igazgató helyettese, Skultéti József intézményvezető a Pesti úti idősek otthona bejáratánál.

Forrás: Facebook

Legolvasottabb cikkeink