• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Elégedettek az önkéntes diszpécserekkel a mentők

Regionális hírek 2020.11.23 Forrás: Weborvos
Elégedettek az önkéntes diszpécserekkel a mentők

Gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat a megyei Mentőállomáson az önkéntes diszpécserek.

A segítőkészségen, a lelkes tenniakaráson túl az önkéntes diszpécserek teljesítményével és munkájával is nagyon elégedettek a megyei mentőállomáson a szervezet vezetői. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar-Megyei Szervezetének felhívására jelentkező volontőrök több, mint egy hete szolgálnak, és a visszajelzések szerint gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat - számoltak be róla közleményben a szervezet vezetői.

– A feladatom a vizsgálatra váró betegek értesítése volt, majd a nap második felében szűrővizsgálati időpontot kellett egyeztetni, szintén vizsgálatra várókkal, akik be tudnak menni a mintavételi állomásra – válaszolta Berényiné dr. Felszeghy Márta, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatának koordinátora, aki keddenként 9.00 és 16.00 óra között önkéntes diszpécser az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Állomásán. Az önkéntes tevékenység évek óta része az életének, ám ez a mostani, a Mentőállomáson adódó feladat más jellegű, mint a korábbiak – jegyezte meg.

Fontos: megnyugtatni, informálni

– Amikor beléptem, a nagy sürgés-forgás ellenére kedvesen fogadtak. Rövid tájékoztatás után már az asztalnál ültem, telefonnal és egy köteg vizsgálatkérőlappal a kezemben. Nosztalgiáztam is, bevallom, hiszen utoljára 30 éve, szigorló orvosként jártam itt, s szinte alig változott a hely – fűzte hozzá. Jó érzés volt a betegekkel beszélgetni, megnyugtatni őket. Úgy tapasztalta, hogy nagyon hálásak a jó szóért, a bizonytalanságban a megnyugtató tanácsért, a kérdéseikre kapott a válaszért. Szinte mindegyik ügyfél megköszönte, hogy megtudta, mire számítson.

Beteglátogató kollegáitól személyesen is értesült arról, milyen nehéz helyzetben van az egészségügyi ellátórendszer, elsősorban ezért tartotta fontosnak, hogy mihamarabb jelentkezzen. Inspirálta az is, hogy nagyobb lánya múlt héten jelentkezett önkéntesnek, és a mintavételezésben dolgozott egy hétig Borsod-Abaúj Zemplén megyében. Sőt a férje, Berényi András – a Debreceni Egyetem, Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ ügyvivő-szakértője – is jelentkezett az önkéntes diszpécserszolgálatra – részletezte.

Kölcsönös tisztelet

Csodás élmény volt látni, mennyi türelemmel, empátiával és nagy tudással dolgoznak a diszpécser kollegák-kolleganők, fogadják a hívásokat, megnyugtatják a hívókat, szakértelemmel rendezik a problémákat. Tisztelettel adózok minden mentősnek - mondta.

Ebédet ajánlott fel önkénteseknek a járvány végéig

Minden nap, nemcsak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is 30 ebédet szállít ki adományként a Nagykonyha Kft. és KajásRobi a Hajdú-Bihar Megyei Mentőszolgálatnál szolgáló önkéntes diszpécsereknek és a mentők irányító csoportjának dolgozóinak. Nagy Róbert a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének érdeklődésekor az első szóra elvállalta, hogy segít, és felajánlotta, hogy ezt a járványhelyzet végéig megteszi.

Legolvasottabb cikkeink