• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

Elismerte a tudományos munkát a debreceni kuratórium

Regionális hírek 2023.09.23 Forrás: Unideb.hu
Elismerte a tudományos munkát a debreceni kuratórium

Az ösztöndíjakkal a testület célja, hogy publikálásra ösztönözze a kutatókat és tudományos életpályamodellt kínáljon a jövő tudósainak.

Publikációs díjakat, valamint kiválósági PhD-elismeréseket adott át a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma és a DE vezetése negyvenhárom, példaértékű tudományos munkát végző egyetemi szakembernek. Az ösztöndíjakkal a testület célja, hogy publikálásra ösztönözze a kutatókat és tudományos életpályamodellt kínáljon a jövő tudósainak - számolt be a rendezvényről az egyetemi portál.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs és Kiválósági PhD-ösztöndíjakkal ismerte el a legkiválóbb szakemberek kutatói tevékenységét. Előbbi elismerést huszonöt, utóbbit pedig tizennyolc kiemelkedő tehetségű munkatárs vehette át pénteken a Főépület Aulájában. Az ösztöndíjakat először adta át az arra érdemes kutatóknak az egyetem. A két díjra, valamint a nemrég odaítélt GTIDEA professzori címre összesen kétszáz pályázat érkezett.

Nagy Péter, a GTIDEA Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testületének elnöke azt mondta: nagyon sok kiváló pályamű érkezett a kiírásra, ami egyértelműen azt mutatja, hogy a Debreceni Egyetem  tudományos háttere színvonalas, a tudományos utánpótlás pedig biztosított. 

- Minden pályázó rendelkezik publikációval, nagy presztízsű folyóiratokban jelentek meg a munkáik, a legtöbben rendszeresen tartanak előadásokat az egyetemen, valamint hazai és nemzetközi szakmai fórumokon szerepelnek. Köszönet a kuratóriumnak, hogy a díjak révén megteremtették a jövő tudósainak gárdáját, ők lehetnek a DE szilárd pillérei, amire építheti a tudományos stratégiáját. A leendő tudósok munkája ezzel nem ért véget, hanem még csak most kezdődik. Az elismert kutatók előremutató munkájukkal hozzájárulhatnak a Debreceni Egyetem tudományos presztízsének növeléséhez – tette hozzá a testület elnöke.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD-Ösztöndíj nyertesei a díjnak köszönhetően megduplázzák eddigi juttatásukat, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs Díj nyertesei pedig közleményenként bruttó 1 millió 500 ezer forint támogatásban részesülnek. A jövőben három legkiemelkedőbb PhD-kutató ötmillió forintot kap tudományos küldetése beteljesítéséhez.

További részletek a teljes beszámolóban

(Fotó: hirek.unideb.hu)

Legolvasottabb cikkeink