• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ez az év jól kezdődik a szabolcsi kórházaknak

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Csaknem 1,1 milliárd forintot kapott decemberben az adósságállományának csökkentésére és fejlesztésekre az SZSZBMK.

Adósságrendezésre, lejárt számlák kifizetésére a konszolidáció keretein belül 521 millió forinthoz jutott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. Ennek köszönhetően a négy kórház (Jósa András Oktatókórház, Sántha Kálmán Szakkórház, Fehérgyarmati Kórház, Mátészalkai Kórház)fenntartásáért felelős intézmény jelenlegi adósságállománya, lejárt tartozása 436 millió forint. A fennmaradt, de kezelhető adósság nem okoz likviditási gondokat, így nem lesz fennakadás a betegellátásban, köszönhetően az év végi konszolidációnak és az intézmény szigorú gazdálkodásának. A kórház-konszolidáció keretein belül meghirdetett pályázatokból a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 587 millió forintot kapott strukturális fejlesztésekre, működési hatékonyság megteremtésére  - tudatta a kórház közleménye.

A korábbi években 2 milliárd és 1 milliárd környékén volt az adósságállomány, ehhez viszonyítva ez az eredmény nagyon jónak számít. 2016-ban nagyon szoros és fegyelmezett gazdasági évet tudhat a kórházcsoport maga mögött. A biztonságos működés érdekében több gazdasági terület is átstrukturálásra került. Ez érintette a logisztikát, a közbeszerzéseket és a pénzügyet, különféle szabályzatok újragondolása, megváltoztatása is a feladatok része volt, amelyek a jövőben segítik majd a hatékony munkát. Elindultak a korábban leállított belső ellenőrzések, és folyamatossá vált a leltározás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház likviditása stabil, üzemképes és nincs fennakadás a gyógyszer- és betegellátásban. Így 30 napon túli tartozást nem visz át az intézmény a 2017-es esztendőre, és az egyéb lejárt tartozást is csökkenteni tudta.

A konszolidáció keretén belül meghirdetett pályázatokból kapott pénzből az infúziós labor, a központi sterilizáló felújítása végezhető el, kicserélik a korszerűtlenné vált kazánokat, energiatakarékos LED izzók és víztisztító berendezés vásárlására is lehetőség nyílik.

Az ország többi kórházának adósságállományával összehasonlítva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a legkisebb tartozással bíró intézmények között van - áll a közleményben. 

Legolvasottabb cikkeink