• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Debreceni Mentőállomás

Regionális hírek 2022.11.28 Forrás: Weborvos
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Debreceni Mentőállomás

Volt emléktábla-avatás, retro mentésbemutató, és több program lezárása után szakmai előadásokra is sor került.

Fél évszázadot ünnepelhetett a Debreceni Mentőállomás. Ebből az alkalomból különleges programokkal készültek az életmentők. Az ünnepség kezdetén Dr. Csató Gábor Főigazgató Bajtárs köszöntőjében felidézte a Debreceni Mentőállomással kapcsolatos élményeit, majd Prof. Dr. Szabó Zoltán a DE KK Elnök fejezte ki köszönetét az egészségügyben történő integráció megvalósítása során tanúsított stabil és kiemelkedően jó kapcsolatért - számoltak be a rendezvényről.

Tasó László Országgyűlési Képviselő Úr megköszönte a mentők munkáját és emlékeztette a jelenlévőket, hogy a professzionális segítség egy új esély lehet egy ember életében. Dr. Puskás István Debrecen Megyei Jogú Város Alpolgármestere a város elismerő oklevelét adta át Ménes Dávid állomásvezető mentőtisztnek, majd beszédében kiemelte a mentők munkájának fontosságát. Dr. Korcsmáros Ferenc Regionális Igazgató Bajtárs kiemelte, hogy a Debreceni Mentőállomás Bajtársai nemcsak a kötelező mindennapi feladatokat, az alapot akarták elvégezni, hanem egy új szintet akartak mindig meglépni. Ennek keretei között valósulhatott meg az időszakos mentőmúzeum és a kondipark is.

Az ünnepségen emléktáblát is avattak a bejárat mellett, majd átadásra került a nyílászárócsere projekt is, melynek anyagi forrásait az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Rada Árnyékolástechnika Kft. teremtette meg.  Az új nyílászárót és az emléktáblát, valamint a Bajtársi közösséget a történelmi egyházak áldásai követték.

Bemutatták a 2018-ban induló NYSA mentőautó projektet is, majd „street art” projekt is átadásra került, mely nem valósulhatott volna meg Vékony Tamás Grafik Trafik, és Nagy Róbert Nagykonyha Kft. közreműködése nélkül.

Ezt követően retro mentési bemutató következett, amely során egy rövid időutazásban részesültek a jelenlévő aktív és nyugdíjas mentődolgozók, valamint minden jelenlévő. A retro mentési bemutató után következett egy 21. századi súlyos sérült ellátás is, ahol a mentőegység egy mobil ultrahang segítségével, illetve kiegészítésével vizsgálta meg a sérültet és a mai kor protokolljainak megfelelően látták el a bajbajutottat.

A mentési bemutatókat követően állófogadás keretei között mondott pohárköszöntőt Dr. Pápai György Orvos-Igazgató Bajtárs és Dr. Korcsmáros Ferenc Regionális Igazgató Bajtárs. A kellemes ebéd után elméleti előadások következtek. A sürgősségi ellátás aktualitásai stroke témakörben Prof. Dr. Oláh László egyetemi tanár, a DE KK Neurológiai Klinika Igazgatója, illetve kardiológiai vonatkozásban Dr. Fülöp László egyetemi adjunktus, a DE KK Kardiológiai klinika Intenzív osztályának vezetője előadásokat tartottak, melyek után a felmerülő kérdésekre is válaszoltak.

Györfi Pál köszöntője az esemény kapcsán:

Legolvasottabb cikkeink