• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Festményekkel nyugtatják a kicsiket az intenzív osztályon

Regionális hírek 2020.07.10 Forrás: Unideb.hu
Festményekkel nyugtatják a kicsiket az intenzív osztályon

Az ismert gyermekmeséket ábrázoló képeket véglegesen a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív osztályán állítják majd ki.

A nyári gyakorlatukon elkészített akril festményeiket ajánlották fel a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium diákjai a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályának. Az alkotásokkal oldják a kórházba érkező gyermekekben a feszültséget. A művészeti iskola 10-11. évfolyamán tanuló diákok akril festményeit július 10-én, pénteken adták át a gyermekklinika intenzív osztályának. A képeket jól látható helyen állítják ki, így azok hangulatosabbá varázsolhatják az intézmény falait - adta hírül az egyetemi portál.

- Ez nagy ajándék a számunkra, hiszen, amikor a gyerekek bejönnek hozzánk, nagyon félnek, ezek az alkotások azonban megnyugtatják őket, oldják bennük a feszültséget és a szülők is el tudják terelni a figyelmüket – mondta el Szikszay Edit, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályának vezetője.

A Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulói két hetes nyári gyakorlatuk ideje alatt készítették el a hat darab festményt. Az alkotás során figyelembe vették az osztály higiéniai előírásait, és ennek megfelelően választottak anyagot, valamint technikát, így a képek könnyen fertőtleníthetőek, tisztíthatóak, időtállóak.

Vargáné Szabadka Tünde, a szakgimnázium intézményvezetője kiemelte: a kezdeményezés fontos célja volt, hogy a gyerekek lássák munkájuk hasznosulását, és az empátiára is nagy hangsúlyt fordítsanak.

- Ez olyan lehetőség volt a számukra, mely révén az érzékenyítés művészete is hatással lehetett rájuk. Tíz diákunk vett részt a munkában, a nagyobb méretű alkotásokon egyszerre 4-5 tanuló dolgozott – tette hozzá.

Az ismert gyermekmeséket ábrázoló képeket felajánlásra készítették, így azokat véglegesen a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív osztályán állítják majd ki.

Legolvasottabb cikkeink