• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Gyászol az orosházi kórház

Regionális hírek 2022.11.15 Forrás: Weborvos
Gyászol az orosházi kórház

Betegcentrikus, tisztességes munkavégzése példamutató lehet minden egészségügyben dolgozó számára.

Gyászol kórházunk: életének 61. évében elhunyt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály megbecsült főorvosa. Régóta ismert betegségét méltósággal viselte, és a rá jellemző módon semmit nem feladva, ameddig tudta, napjait munkával töltötte. A sors azonban másként gondolta… - búcsúzott tőle a kórház.

Dr. Ódri István 1961. június 11-én született az egykori Jugoszláviában, a Zenta melletti Csóka településen. Az általános iskolát, majd az egészségügyi szakközépiskolát, azt követően az Újvidéki Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karát eredményesen végezte el.

A délszláv háború miatt 1991 szeptemberében családjával elhagyni kényszerültek szülőhazájukat és Magyarországon telepedtek le. Az Orosházi Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán 1993-ban kezdett dolgozni. A kollektíva kiváló szakembert kapott, munkája, kitartása és elkötelezettsége mindenki számára ismert volt. Ennek is köszönhetően 2006-tól 2016-ig osztályvezetőként koordinálta az ITO munkáját, majd ezt követően is minden lehetséges módon részt vett a betegek gyógyításában. Súlyos alapbetegségének viszontagságait méltósággal tűrte, de soha nem adta fel, haláláig, 2022. november 13-ig küzdött a betegség ellen.

Élete a családjáról és munkájáról szólt. A kollégák körében méltán népszerű dr. Ódri István közel 30 évet dolgozott Orosházán, ezen időszak többségében az aneszteziológiai és intenzív terápiás betegellátásban tevékenykedett, gyakran besegített a Sürgősségi Betegellátó Osztály munkájába is.

Betegcentrikus, tisztességes munkavégzése példamutató lehet minden egészségügyben dolgozó számára. Munkatársaival fenntartott humánus viszonya jellemezte idejekorán befejeződő életútját.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának kollektívája és a kórház dolgozói mély szívfájdalommal búcsúznak tőle. Emlékünkben a mindig segítőkész, mosolygós, kedves kolléga marad meg. Isten nyugosztalja.

Legolvasottabb cikkeink