• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Harkány: indulhat a rekonstrukció

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A megyei önkormányzat ragaszkodik a többségi tulajdonrészhez.

Lezajlottak a millárdos rekonstrukcióhoz szükséges pályázatok, véget ért a közbeszerzési eljárás, még ez évben, -várhatóan december első napjaiban - megkezdődhet a Harkányi Gyógyfürdőkórház teljes felújítása.Az átépítés várhatóan 2007 –ben fejeződik be. E szerint a novemberben elnyert 980 millió forintból az intézmény teljesen átalakulhat, bővülhet több mint nyolcvan ággyal, így 2007-ben már nem csak Baranyából, hanem az egész Dél-Dunántúlról fogadhat betegeket.

A beruházás szakmai projektjének kidolgozásában azok a szakorvosok segédkeztek, akik több évtizedes tapasztalataikat felhasználva pontosan tudták mely területen szükséges megújúlnia az intézménynek, hogy a megfelelő műszerek segítségével a gyógyító munka hatákonysága minden tekintetben megfeleljen a mai elvárásoknak. E szerint a tervekben új rehabilitációs centrum szerepel, ahol az eddiginél jóval többféle mozgásszervi beteg gyógyítására illetve tartós rehabilitációjára kerülhet majd sor. Szélesedik a lehetőség a műtéteket követő utógondozásra is: például a cukorbetegek alsó végtagi keringési zavarainak, a vérzékenységben szenvedő páciensek ízületi bevérzésének terápiája.

A beruházó cég illetékese szerint a gyógyfürdőkórház teljes rekonstrukciója bizonnyal alaposan felkavarja a Harkányban évtizedek óta tapasztalt állóvizet, hiszen nem csak a leromlott állapotú intézmény külleme változik meg, hanem átalakul a szakmai feladatok eddigi struktúrája is. A tervezett rugalmas változtatások pedig lehetővé teszik a betegszám növekedését, és a hatékonyabb rehabilitációt is.

A gyógyfürdő kórházzal kapcsolatban a múlt év végén olyan pénzügyi tervek is voltak, hogy a megyében az első sikeresen értékesíthető egészségügyi létesítmény lehet, ha a szükséges feltételeket a többségi tulajdonos megyei önkormányzat képes lesz megteremteni. A közgyűlés elnöke, Kékes Ferenc bár reális elképzelésnek tartotta a kórház részvénytársasággá való átalakítását, ám a részvények értékesítését csakis szakmai befektetők számára tartotta elképzelhetőnek. Hangsúlyozta azonban: a megyei önkormányzat továbbra is ragaszkodik többségi tulajdonrészéhez.

 A decemberben kezdődő átépítés várhatóan 2007 –ben fejeződik be.