• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Háromszázmillió forintból újítják fel a szakrendelőt Békésen

Regionális hírek 2023.11.24 Forrás: MTI
Háromszázmillió forintból újítják fel a szakrendelőt Békésen

A programban felújítják a kétszintes szakrendelő belső részét, emellett eszközöket is vásárolnak az alapellátás részére.

Háromszázmillió forint uniós támogatásból újítják fel a szakrendelőt Békésen - közölte az önkormányzat az MTI-vel. A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a beruházás során felújítják a kétszintes szakrendelő belső részét, emellett eszközöket is vásárolnak az alapellátás részére.

A projekt részeként kicserélik a padló- és falburkolatokat, az elektromos szerelvényeket, korszerűsítik a víz-, szennyvíz és csapadékvíz-elvezetést, a légkezelő rendszert pedig bekötik a tüdőgondozó épületrészhez. Felújítják a háziorvosi és szakorvosi rendelőkhöz csatlakozó öltözőket, a gyermekorvosi részleghez kapcsolódó várókat és orvosi rendelőket. Emellett modernizálják a neurológiai, az EEG-, valamint a nőgyógyászati rendelőt és a tüdőgondozói épületrészt.

A beruházást 2026 január elejéig kell befejezni - írták.

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos járóbetegeinek szakorvosi ellátását szolgálja, működteti Békés és Murony védőnői szolgálatát, a háziorvosi szolgálatok és a fogászati ellátások részére az infrastruktúrát biztosítja. Emellett uszodát és gyógyfürdői szolgáltatásokat biztosít. Három telephelyen működik.

A helyi egészségügyi infrastruktúrát érintő fejlesztések 2009 óta zajlanak a mintegy 18 ezer lakosú városban. 2009-ben új gyógyászati központ épült 500 millió forintból. Ezt követően a Belügyminisztérium által biztosított 33 millió forintból energetikai felújítást végeztek a József Attila utcai rendelőintézetben, majd 27 millió forintból az intézmény elektromos hálózatát fejlesztették. Újabb 120 millió forintból megújult az épület hőszigetelése, a külső nyílászárók, továbbá napelemek kerültek az ingatlanra.

2022 júniusában 300 millió forint hazai forrásból megújították az épületgépészeti részt, a világítástechnikát és a liftet.

Az intézmény saját forrásból is fejleszt: 20 millió forintból újult meg 2020-ban az informatikai rendszer, korszerű diagnosztikai eszközöket vásároltak, 3,3 millió forintból pedig lecserélték a várótermi padokat.

Legolvasottabb cikkeink