• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Hiányzik az orvos-szakdolgozó az épülő osztályról

Regionális hírek Forrás: MTI

Befejeződött a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályának építészeti munkája.

Befejeződött a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház új sürgősségi osztályának építészeti munkája. Az egészségügyi intézmény várhatóan szeptembertől fogadja a betegeket - közölte az intézmény főigazgatója szerdán, sajtótájékoztatón. Brünner Szilveszter elmondta, a mintegy félmilliárd forintból elkészült, csaknem ezernégyzetméteres, részben teljesen új épületszárnyban fogadják a mentőautókat. Sürgősségi és a fertőzéses szövődményeket kezelő szeptikus műtőt, valamint vizsgálóhelyiségeket alakítottak ki, s nyolc beteg kórtermi elhelyezését tudják majd biztosítani.

Az orvostechnikai eszközök már megérkeztek. A bútorok beszerzésére kiírt közbeszerezés még tart. Nyáron várhatóan az informatikai korszerűsítés is befejeződik.

A főigazgató felidézte, hogy nagyjából másfél évtizede fogalmazódott meg a hazai egészségügyben a sürgősségi osztályok angolszász mintára történő átalakításának igénye. Nagykanizsán öt évvel ezelőtt önerőből már kialakították ezt a részleget. Ennek teljes felújítására és bővítésére szolgál a hamarosan lezáruló, az Új Széchenyi Tervből finanszírozott beruházás.

Az MTI kérdésére elmondta, jelenleg negyvenen dolgoznak a sürgősségi osztályon, de a bővítés és a biztonságos működés miatt legalább a másfélszeresére kell emelni a létszámot, amelynek nagyjából ötöde lenne az orvosok száma. A fenntartónál már jelezték az igényüket, ami remélhetőleg a finanszírozás bővítésével is jár, ugyanakkor nagyon nagy hiány van szakemberekből - fűzte még hozzá Brünner Szilveszter.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) Nagykanizsa polgármestere arra emlékeztetett, hogy nagyjából négy éve még a város, mint fenntartó indította el a mostani beruházást, amelyet azóta átvett az állam. A megvalósításban némi csúszás ugyan tapasztalható, de fontosabb, hogy hamarosan a kor követelményeinek megfelelő körülmények között fogadhatják a Nagykanizsáról és környékéről érkező betegeket.

Hangsúlyozta, hogy a kórházban még folyik egy másik, a struktúra bővítését lehetővé tevő jelentős beruházás, és a tervek szerint újabb fejlesztések is várhatók.

A Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi ellátásának korszerűsítésére tervezett költség mintegy 520 millió forint, amelyhez csaknem 448 millió forint támogatás társul. Az építkezés - amelynek kivitelezője a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. - 2012 áprilisában kezdődött, és az erre fordított összeg bruttó 455 millió forint - olvasható a beruházáshoz készült sajtóanyagban.

Legolvasottabb cikkeink