• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hidroterápiás részleget adtak át a XXII. kerületben

Regionális hírek Forrás: MTI

Az intézetben lakóknak lehetőségük nyílik élményfürdőzésre, vízi tornára, masszázsra is.

Fogyatékossággal élő emberek gondozását, fejlesztését segítő hidroterápiás részleget adott át az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön a XXII. kerületi Reménysugár Habilitációs Intézetben. A tárca fenntartásában működő - 90 éves múltra visszatekintő, egyházi alapítású - intézményben élő 116 értelmi fogyatékos, illetve halmozottan sérült lakó számára egy terápiás célú medencét, valamint több kádat is kialakítottak.

Soltész Miklós a részleg jelképes átadásán bejelentette, hogy az intézményben várhatóan 40 millió forintos energetikai beruházást is indítanak, amellyel a melegvízellátást tudják majd megoldani. Az uniós forrású beruházás várhatóan még az idén elkészül. Az államtitkár köszönetet mondott a térség politikusainak, Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármesternek és Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) fővárosi és országgyűlési képviselőnek, hogy az elmúlt években folyamatosan odafigyeltek a fogyatékos embereket gondozó intézményre.

Szabolcs Attila azt mondta, hogy a beruházás nagyban segíti az itt élő gondozottak fejlesztését, illetve állapotuk szinten tartását. Arról beszélt, a mintegy 100 millió forintos minisztériumi beruházásnak köszönhetően a lakók a részleg szolgáltatásainak keretében vízsugaras kezelésben is részt vehetnek, de lehetőségük nyílik élményfürdőzésre, vízi tornára, masszázsra, tornára is. A medence az intézmény tervei szerint a nyári időszakban várhatóan strandolásra is alkalmas lesz.

A hidroterápiás részleg átadásán a gondozottak rögtönzött vízi tornaóra keretében birtokba vehették a medencét. Beüzemelték azt az emelőszerkezetet is, amelynek segítségével a vízbe emelhetők, és ott tornáztathatók a mozgásukban súlyosan korlátozott emberek is.
A kormány 2012-től több mint 47 milliárd forintot biztosított az Új Széchenyi Terv keretében a fogyatékossággal élő, illetve halmozottan hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének növelésére, társadalmi befogadásuk segítésére.

A tárca korábban azt közölte, kiemelten kívánják kezelni a fogyatékossággal élőket ellátó nappali és bentlakásos intézményeket. A nappali intézmények esetében az állami támogatás személyenként évente a korábbi 405 ezer forintról 500 ezer forintra emelkedett, míg a bentlakásos intézményeknél a növekedés jellemzően meghaladta a 10 százalékot.