• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Indul a Senior Akadémia új szemesztere a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek 2023.01.30 Forrás: Semmelweis Egyetem
Indul a Senior Akadémia új szemesztere a Semmelweis Egyetemen

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni.

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait a február 6-án nyolcadik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül. A részletes program ide kattintva érhető el.

A tavaszi szemeszter nyitó alkalmát dr. Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja „A pandémia tanulságokkal és felelősséggel” címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket.

A sorozat következő előadásain szó lesz többek között még a hormonbetegségekről: fókuszban a mellékvese, a hipertónia fékentartásáról, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a gyógyszer, -étel, -alkohol, -dohányzás, -koffein interakciókról és klinikai jelentőségükről, valamint a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről és a Sürgősségi Orvostani Klinika szervezéséről, működéséről és az idős betegek ellátásáról.

Ezen kívül a depresszió tüneteiről és kezeléséről, az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője kiemelte:  az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni mellyel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők. A rendezvényt online tartják meg, a prezentációk interneten keresztül, a Zoom program segítségével követhetők.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által - emlékeztetett az egyetemi portál. 

Legolvasottabb cikkeink