• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

Indul a Senior Akadémia új szemesztere a Semmelweis Egyetemen

Regionális hírek 2023.01.30 Forrás: Semmelweis Egyetem
Indul a Senior Akadémia új szemesztere a Semmelweis Egyetemen

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni.

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait a február 6-án nyolcadik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül. A részletes program ide kattintva érhető el.

A tavaszi szemeszter nyitó alkalmát dr. Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja „A pandémia tanulságokkal és felelősséggel” címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket.

A sorozat következő előadásain szó lesz többek között még a hormonbetegségekről: fókuszban a mellékvese, a hipertónia fékentartásáról, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a gyógyszer, -étel, -alkohol, -dohányzás, -koffein interakciókról és klinikai jelentőségükről, valamint a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről és a Sürgősségi Orvostani Klinika szervezéséről, működéséről és az idős betegek ellátásáról.

Ezen kívül a depresszió tüneteiről és kezeléséről, az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője kiemelte:  az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni mellyel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők. A rendezvényt online tartják meg, a prezentációk interneten keresztül, a Zoom program segítségével követhetők.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által - emlékeztetett az egyetemi portál. 

Legolvasottabb cikkeink