• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ingyenes szűréssel ünneplik az új részleg átadását

Regionális hírek 2023.01.30 Forrás: Weborvos
Ingyenes szűréssel ünneplik az új részleg átadását

Az új klinika februárban nyílt napot tart, amelyen szolgáltatásai bemutatása mellett ingyenes prosztataszűrést (PSA) is végez.

Jelentősen lerövidülő várakozási idő, a modernebb módszerek és eszközök révén még biztonságosabb beavatkozás és gyorsabb gyógyulás, mindez akár luxuskörülmények között – a prosztataproblémákkal küszködők számára e négy óriási előny ígéretével avatta fel január 27-én a pécsi URO-CLIN urológiai magánklinika vadonatúj részlegét dr. Fábos Zoltán ügyvezető, klinikai főorvos - tudatta az intézmény közleményben.

Az URO-CLIN Kft. 29 fős orvosi és ugyanekkora szakmai segítőcsapata immár 1997 óta, évente több ezer beteg gyógyításával szolgálja a dél-dunántúli régió urológiai járóbeteg-szakellátását. Élenjáró ellátó az egynapos urológiai sebészetben, emellett országosan 30 egészségügyi intézményben speciális urológiai beavatkozásokat (prosztata termoterápia) koordinál.

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás a férfiak leggyakoribb betegsége. Előfordulása már 45 év felett sem ritka, főleg 60–70 év között gyakori. E korosztályban már 70%-ban jelen van, de nem mindig okoz panaszokat. Enyhe vagy mérsékelt fokú tünetek esetén a gyógyszeres kezelés is elegendő lehet, súlyosabb esetekben műtétre lehet szükség.

Az URO-CLIN százmillió forintos fejlesztése nyomán most átadott új magánklinika-részlege egyágyas, magasan felszerelt kórtermeiben szinte kórházi luxuskörülményeket kínál, miközben az országban is ritkaságszámba menő orvostechnológiai eszközt vet be a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás (BPH) kezelésére. A tavaly éppen e klinika által úttörőként alkalmazott Rezüm™ Vízgőzterápia egy járóbeteg-ellátásban elvégezhető eljárás a közepesen súlyos alsó húgyúti tünetek kezelésére. Alternatív kezelési módszerként minimalizálja a hagyományos műtéti eljárások vagy gyógyszerek mellékhatásainak kialakulását. A magánklinika az országban egyedülállóként végez térítéses ellátásban endoszkópos vesekő-eltávolítást minimál invazív módszerrel (mini-PCNL). Emellett húgycsőplasztikai műtétekre váró betegek számára is minimális várakozási időn belül kínál gyógyulási lehetőséget.

A hazánkban még csak lassan teret hódító Rezüm™ az amerikai gyógyszerészeti hivatal által jóváhagyott és világszerte már több mint 55 000 betegnél sikeresen alkalmazott eljárás e betegség kezelésére. További előnye, hogy helyi érzéstelenítésben is végezhető, nem kell megszakítani a véralvadásgátlók használatát, miközben a beavatkozás rövid ideig tart!

Pécs az orvosképzés bölcsőjeként mindig is kiváló szakembereket adott a világnak, ennek egyik bizonyítéka az URO-CLIN több évtizedes eredményes munkája is. A magánklinika nyitott az új technológiák megismerésére és bevezetésére, ennek eredménye az új Rezüm™ Vízgőzterápia alkalmazása is. Az új klinika a hagyományos eljárásokkal végzett további számos ellátási forma mellett e módszerrel várhatóan több száz azonnali megoldásra és gyógyulásra vágyó betegen segíthet már a közeljövőben. Nagy hangsúlyt helyez a gyógyítás mellett a szűrővizsgálatokra is – ennek népszerűsítésére februárban nyílt napot tart, amelyen szolgáltatásai bemutatása mellett ingyenes prosztataszűrést (PSA) is végez - áll a közleményben.