• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ismét COVID ellátóhely lett az orosházi kórház

Regionális hírek 2021.11.11 Forrás: Weborvos
Ismét COVID ellátóhely lett az orosházi kórház

A súlyos, kritikus állapotban lévő koronavírusos betegeket átszállítják Gyulára, a megyei kórházba.

A koronavírus negyedik hullámának felfutásával egyre több COVID beteg érkezik a kórházakba. Nincs ez másként az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben sem, emiatt az intézmény átszervezte a fekvőbeteg ellátást. A szakrendelések továbbra is működnek - tudatta az intézmény.

A járvány újabb felfutása egyértelműen érződik Orosházán is, 2021. október közepétől folyamatosan emelkedik a felső légúti panaszokkal érkezők száma a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára. – A betegek többségét a mentők hozzák be nehéz légzéssel, köhögéssel, magas lázzal. Az SBO továbbra is ketté van választva légúti és nem légúti részre, így már a vizsgálat során külön tudjuk kezelni a COVID gyanús betegeket – vázolja a helyzetet dr. Hován Csaba orvosigazgató, az SBO osztályvezető adjunktusa. Hozzáteszi, a magasabb esetszám miatt növekedett a sürgősségin a várakozási idő is, hiszen a COVID betegeken több CT és röntgen vizsgálatot kell végezni, ami után minden esetben fertőtleníteni kell a gépeket, ami plusz időt vesz igénybe. Ezért a nem sürgős esetek miatt vizsgálatra várók megértését és türelmét kérik az osztály dolgozói.

COVID ellátóhely lett a kórház

A központi rendelkezések értelmében a COVID betegek kezelése elsődlegesen a területi ellátási kötelezettség szerinti városi/megyei szintű illetékes egészségügyi intézményekben történik. Ez alapján az orosházi kórház újra kijelölt COVID ellátóhely lett.

– A járvány erősödése miatt sajnos egyre többen szorulnak kórházi kezelésre. Az orosházi kórházban az enyhe és középsúlyos SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzéssel érintett lakosok, valamint a gyanús COVID betegek ellátása történik, a súlyos, kritikus állapotban lévő koronavírusos betegeket átszállítják Gyulára, a megyei kórházba. Emiatt a kórház fekvőbeteg részlegén átszervezésekre volt szükség – fogalmaz dr. Duray Gergő főigazgató. 

Átszervezett fekvőbeteg osztályok

A COVID betegek ellátása a 4. és a 6. emeleten történik. Emiatt le kellett állítani a Rehabilitációs Nappali Kórházi ellátásokat, a gyopárosi kezelések azonban továbbra is működnek és a szakrendelőben is fogadjuk a mozgásszervi panaszokkal érkezőket. Az 1. emelet keleti szárnyán különítjük el a COVID gyanús eseteket, ezért a Csecsemő- és Gyermekosztály a 3. emelet déli szárnyon található.

A kórház főigazgatója hangsúlyozza, a COVID betegek mellett a más betegséggel érkezőket is ellátja a kórház.

– A fekvőbeteg osztályokon látogatási tilalom van érvényben, de a betegellátás továbbra is folyamatos. A szakrendelőben is fogadjuk a betegeket, a vizsgálatokra viszont továbbra is csak időpontkérés után lehet megjelenni. Ezekről a kórház weboldalán adunk részletes tájékoztatást. Bízunk benne, hogy a következő napokban, hetekben minél többen veszik fel a védőoltásokat, hisz ez a leghatékonyabb védekezési mód a koronavírus szövődményei ellen. A kórház oltópontjára folyamatosan lehet időpontot foglalni, kérjük a lakosokat, hogy egészségük megőrzése érdekében vegyék fel az oltást, ami életet is menthet – zárta a kórház vezetője.

Legolvasottabb cikkeink