• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ízkavalkád a pécsi orvoskaron - indul a TasteYourLife Hét

Regionális hírek 2023.09.18 Forrás: Weborvos
Ízkavalkád a pécsi orvoskaron - indul a TasteYourLife Hét

Szeptember utolsó hetében a „hasukat szerető” orvoskari polgárokra és a városlakókra is számítanak.

A fenntartható és egészséges táplálkozásra hívják fel változatos és izgalmas programok sorozatával a figyelmet egy teljes héten át a PTE Általános Orvostudományi Karán szeptember 25. és 30. között a minden érzékszervet megmozgató Taste Your Life rendezvénysorozat keretében. A hét során főznek, fűszernövényeket ültetnek, ehető rovarokkal ismerkednek, mindemellett neves szakemberek adnak hasznos tippeket, információkat. A szervezők többek között főző- és sütiversennyel is várják az érdeklődőket, akik egyénileg és csapatban is kipróbálhatják magukat. A programok egy része a pécsi lakosság számára is nyitott- invitál az egyetem közleménye.

A YourLife@ÁOK a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának egészségprogramja. Munkatársai azon dolgoznak, hogy a munkahelyi és a tanulási körülmények hozzájáruljanak a hallgatók és a kar munkatársainak a jóllétéhez, testi és lelki egészségéhez, színes programjaik, egyéni konzultációik és workshopjaik által pedig még jobban érezzék magukat a mindennapokban is.

Szeptember utolsó hetében a „hasukat szerető” kari polgárokra és a városlakókra is számítanak, ezúttal a fenségesebbnél fenségesebb falatok kerülnek fókuszba, ám csakis fenntartható és egészséges szempontok szerint.

„A TasteYourLife Héttel az Élelmiszer-pazarlás elleni világnaphoz szeretnénk kapcsolódni, amit szeptember 29-én tartanak. Azonosulunk azzal a gondolattal, hogy csak úgy maradhatunk hosszú távon is egészségesek, ha a környezetünkre legalább annyi figyelmet fordítunk, mint magunkra, ráadásul ezek a folyamatok kéz a kézben járnak. Elméletben ezt mindannyian tudjuk, szokássá formálni a tudást azonban már komoly kihívást jelent. Programjainkkal szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy az egészséges és fenntartható táplálkozás témájában a napi rutinban is alkalmazható ötletekkel, praktikákkal gazdagodhassanak az érdeklődők” - nyilatkozta dr. Horváth-Sarródi Andrea, a PTE ÁOK szakorvosa, life coach, a program fő szervezője.

Mint mondta, különösen izgalmasnak ígérkezik a szeptember 25-ei látványfőzés, melynek főszereplője Varju Viktor, a Bock Bisztró és KisBíró Vendéglő executive séfje, valamint a 27-ei előadás, "Eszi, nem eszi, nem kap mást?" címmel, amit az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal korábbi elnöke, dr. Bánáti Diána professzor asszony tart. Ez a két program a külsős érdeklődők számára is nyitott, ahogyan az ehető rovarokról szóló rendezvény is, amit 27-én és 28-án tartanak.

A korábbi tapasztalatok és a téma népszerűségét tekintve, vélhetően több száz hallgató és orvoskari munkatárs is kíváncsi lesz a programokra. A részvétel minden eseményen ingyenes, viszont vannak köztük regisztráció-kötelesek is.

A TasteYourLife Hét részletes programja itt látható

Legolvasottabb cikkeink