• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Jótékonysági kórházi bált rendez az orosházi kórház

Regionális hírek 2024.02.07 Forrás: orosházi kórház
Jótékonysági kórházi bált rendez az orosházi kórház

A nőgyógyászati szakrendelő és a fekvőbeteg osztály megújítására gyűjtenek az eseményen.

Modern szövettani vizsgáló mikroszkóp beszerzésére, a nőgyógyászati szakrendelő és a fekvőbeteg osztály megújítására gyűjtenek az orosházi kórház és a Mályvavirág Alapítvány által szervezett eseményen.

Az önfeledt szórakozás, sok beszélgetés és hajnalig tartó tánc mellett a jótékonykodásé lesz a főszerep az Orosházi Dr. László Elek Kórház jótékonysági báljában. A rangos közéleti eseménynek ismét a PMK Orosháza ad helyet 2024. március 2-án, az eseményre belépők és támogatói jegyek már kaphatók, erről bővebben a kórház weboldalán olvashatnak.

A kórházi bál több mint 1 évtizede meghatározó közéleti eseménye Orosházának, ami alkalmat ad arra is, hogy a város gyógyító intézményét támogassák a magánszemélyek és a cégek – fogalmazott a kórház főigazgatója. dr. Bozsár Stefánia elmondta, a 13. Kórházi Jótékonysági Bálat a Mályvavirág Alapítvány támogatásával rendezik, ezért a bál bevételéből idén a nőgyógyászati feladatok ellátását támogatják.

Ebben az évben többféle adománycélt jelöltünk meg. A gyorsabb, hatékonyabb és pontosabb szövettani vizsgálatok elősegítésére a kórház citológiai laboratóriumába új, modern vizsgáló mikroszkópot kívánunk vásárolni, emellett a vizsgáló bútorzatának megújítását is tervezzük. De fontos, hogy komfortos legyen az a környezet, ahol a vizsgálat vagy a gyógyítás történik, idén erre is hangsúlyt fektetünk. A nőgyógyászati szakrendelőbe új bútorokat, míg a szülőszobára a szülőágyak közé új térelválasztókat tervezünk beszerezni. Emellett az orosházi mályvások felajánlották, hogy kifestik a nőgyászati rendelőt- és a fekvőbeteg osztályt, az ehhez szükséges festéket is a bál bevételéből kívánjuk biztosítani – ismertette a célokat a főigazgató.

Ahogy kórház új nőgyógyász szakorvosa, dr. Sövényi Mária fogalmazott, Finnországban méhnyakrákban évente 1-2 nő hal meg, Magyarországon 400, így ezen a téren is van még teendő. Ezt a megelőző és támogató munkát segíti a Mályvavirág Alapítvány, melynek célja a humán papillomavírus (HPV) megelőzése és a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése.

Az Orosházi Mályvavirág Pont sok önkéntese tesz azért nap mint nap, hogy felhívja a nők figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára és támogassa, segítse azokat, akik valamilyen nőgyógyászati jellegű daganatos betegséggel küzdenek. A kórház orvosai, ápolói, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai és az orosházi mályvások sok programban közösen gondolkodnak és dolgoznak, hogy Orosházán és a térségben is sokkal tudatosabban éljenek és egészségükre jobban ügyeljenek az itt élő nők. Ennek a közös munkának az egyik fontos állomása a márciusi jótékonysági bál. Bízom benne, sokan megmozdulnak a jó ügy érdekében és akár jelenlétükkel akár adományaikkal támogatják a kitűzött célokat – zárta dr. Bozsár Stefánia.

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink