• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Katonák segítik a kórházi háttérmunkát Orosházán

Regionális hírek Frissítve 2020.11.19 Forrás: Weborvos
Katonák segítik a kórházi háttérmunkát Orosházán

Lélegeztetők, altatógépek és infúziós pumpák érkeztek a Covid-betegek gyógyításához.

A zavartalan működés és az egészségügyi dolgozók segítése érdekében a Magyar Honvédség szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái november 16-tól az Orosházi Kórházban teljesítenek szolgálatot - adta hírül az intézmény.

A 11 katona a Kormány rendelkezései alapján érkezett a kórházba, ahol a testhőmérséklet-méréssel egybekötött beléptetési feladatokban, betegirányításban, útbaigazításban, betegkísérésben, adminisztrációban, egészségügyi intézmények közötti anyagszállításban, logisztikai feladatokban és fertőtlenítésben segítik a munkánkat - írták.

A kórházba érkezők találkozhatnak velük a szűrőponton, a kórház főbb közlekedési helyein, ahol segítik az épületbe érkezők eligazodását. A rendészek munkáját támogatva figyelnek arra, hogy a lezárt részekre illetéktelenek ne mehessenek, emellett a kórházi osztályok közötti anyag- vagy gyógyszerszállításban, helyiségek fertőtlenítésében és egyéb, fizikai erőt igénylő munkában is részt vesznek. 

Lélegeztetők, altatógépek és infúziós pumpák érkeztek a Covid-betegek gyógyításához

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Covid-19 pandémia elleni védekezést országos szinten jelentős számú orvostechnikai eszközzel támogatja. Az Orosházi Kórházba is folyamatosan érkeznek a különböző védőeszközök és egyéb felszerelések.

A nemrégiben beérkezett szállítmányban helyet kapott 5 Mindray Wato EX-65 PRO (Mindray ePM 12 betegőrző monitorral) felszerelt altatógép, amiket alkalmassá tettek lélegeztetésre is.

A kórház kapott 6 Aeonmed VG 70-es, gördíthető állványra rögzített lélegeztetőgépet is. A készülék a működéshez nem igényel sűrített levegőt, így azon a helyeken is használható, ahol csak oxigén és villamosáram áll rendelkezésre. A gép további előnye, hogy a kezelőorvos számos lélegeztetési mód közül választhatja ki a beteg számára a legmegfelelőbbet.

A fentieken kívül 20 fecskendős infúziós pumpa és 5 volumetrikus infúziós pumpa érkezett 5 dokkoló állomással. A pumpák nagy pontosságú gyógyszer- és infúzió adagolást biztosítanak, a dokkolók segítségével – melybe akár nyolc pumpa is helyezhető egyszerre – pedig helytakarékosan és biztonságosan lehet egy betegnek többféle gyógyszer adagolást biztosítani.

 

A leszállított műszerek mindegyike rendelkezik beépített akkumulátorral.

A pumpákat már üzembe helyezték a Központi Aneszteziológiai- és Intenzív Terápiás Osztályon, a Sürgősségi Betegellátó Osztályon és a Légúti Betegellátó Tömbben. A lélegeztető gépek az intenzív osztályra kerültek, míg az 5 darab lélegeztetésre is alkalmas altatógép egyelőre a biztonsági tartalék részét képezi.

Fotók: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

 

 

 

Legolvasottabb cikkeink