• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Kiváló képzőhely elismerést kapott az orosházi kórház

Regionális hírek 2023.01.23 Forrás: orosházi kórház
Kiváló képzőhely elismerést kapott az orosházi kórház

Az ápoló, gyakorló ápoló szakmában kapta meg az elismerést az orosházi intézmény.

Az ápoló tanulók gyakorlati képzésében végzett kiemelkedő szakmai munkát díjazta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban békéscsabai rendezvényén. 

Ahhoz, hogy egy diák a választott szakmájának minden fogását elsajátítsa, nem elég az iskola, hanem tényleges munkakörülmények között, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől is kell tanulnia. Ezért a megyei iparkamara régóta keresi a kiváló gyakorlati képzőhelyeket, és az elismerésekkel szeretnénk őket példaként állítani a hasonló vállalkozások elé – fogalmazott Hatos Istvánné. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottságának elnöke hozzátette, a kamara pályázatokat kért be a képzőhelyektől és ezek alapján döntöttek arról, kinek ítélik oda a Kiváló gyakorlati és duális képzőhely, illetve Az év gyakorlati oktatója díjakat.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években elmaradtak a díjátadók, így az eseményen a 2019, 2020 és 2021-es kitüntetéseket is átadták. Ápoló, gyakorló ápoló szakmában az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 2020-ban Kiváló gyakorlati képzőhely elismerésben részesült.

Az elismerést Giricz Szilvia, a kórház ápolási igazgatója vette át, aki hangsúlyozta, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az ápolók gyakorlati oktatására. Ez a díj elismeri azt a szakmai munkát, ami hosszú ideje folyik az orosházi kórházban. A képzés elindítása és felfuttatása elődöm, Greksza Lászlóné nevéhez köthető, az elismerés évében, 2020-ban a gyakorlatvezető Kovácsné Héjja Etelka volt. Ők mindketten sokat dolgoztak ezért a sikerért. Természetes volt részemről, hogy ezt a példamutató munkát továbbra is megtartjuk és az időközben bekövetkezett jogszabályi és oktatási változásokat figyelembe véve fejlesztjük – emelte ki az igazgatónő. 

Az ápolási igazgató hozzátette, az ápoló tanulók az elméleti és a gyakorlati alapokat a szakképzési centrumokban sajátítják el, a kórház pedig gyakorlati képzőhelyként a tényleges, betegágy melletti gyakorlatot szervezi és biztosítja. Az elmúlt két évben sok minden változott az ápolóképzésben, amit le kellett követni a kórházban is. Ezért új típusú szerződéseket kötöttünk és jelentősen átalakult, megújult a gyakorlati tematika is. Az viszont nem változott, hogy az általános ápoló képzésből gyakorlatra jelentkező tanulókat továbbra is szívesen fogadjuk és képezzük. Külön öröm, hogy többükkel munkaszerződést is kötünk a képzés alatt, vagy annak befejezés után, így ők már nálunk dolgoznak a betegágy mellett – zárta Giricz Szilvia.

 

A képen: Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Hatos Istvánné adta át az elismerést Giricz Szilviának.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház