• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kiváló képzőhely elismerést kapott az orosházi kórház

Regionális hírek 2023.01.23 Forrás: orosházi kórház
Kiváló képzőhely elismerést kapott az orosházi kórház

Az ápoló, gyakorló ápoló szakmában kapta meg az elismerést az orosházi intézmény.

Az ápoló tanulók gyakorlati képzésében végzett kiemelkedő szakmai munkát díjazta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban békéscsabai rendezvényén. 

Ahhoz, hogy egy diák a választott szakmájának minden fogását elsajátítsa, nem elég az iskola, hanem tényleges munkakörülmények között, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől is kell tanulnia. Ezért a megyei iparkamara régóta keresi a kiváló gyakorlati képzőhelyeket, és az elismerésekkel szeretnénk őket példaként állítani a hasonló vállalkozások elé – fogalmazott Hatos Istvánné. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottságának elnöke hozzátette, a kamara pályázatokat kért be a képzőhelyektől és ezek alapján döntöttek arról, kinek ítélik oda a Kiváló gyakorlati és duális képzőhely, illetve Az év gyakorlati oktatója díjakat.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években elmaradtak a díjátadók, így az eseményen a 2019, 2020 és 2021-es kitüntetéseket is átadták. Ápoló, gyakorló ápoló szakmában az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 2020-ban Kiváló gyakorlati képzőhely elismerésben részesült.

Az elismerést Giricz Szilvia, a kórház ápolási igazgatója vette át, aki hangsúlyozta, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az ápolók gyakorlati oktatására. Ez a díj elismeri azt a szakmai munkát, ami hosszú ideje folyik az orosházi kórházban. A képzés elindítása és felfuttatása elődöm, Greksza Lászlóné nevéhez köthető, az elismerés évében, 2020-ban a gyakorlatvezető Kovácsné Héjja Etelka volt. Ők mindketten sokat dolgoztak ezért a sikerért. Természetes volt részemről, hogy ezt a példamutató munkát továbbra is megtartjuk és az időközben bekövetkezett jogszabályi és oktatási változásokat figyelembe véve fejlesztjük – emelte ki az igazgatónő. 

Az ápolási igazgató hozzátette, az ápoló tanulók az elméleti és a gyakorlati alapokat a szakképzési centrumokban sajátítják el, a kórház pedig gyakorlati képzőhelyként a tényleges, betegágy melletti gyakorlatot szervezi és biztosítja. Az elmúlt két évben sok minden változott az ápolóképzésben, amit le kellett követni a kórházban is. Ezért új típusú szerződéseket kötöttünk és jelentősen átalakult, megújult a gyakorlati tematika is. Az viszont nem változott, hogy az általános ápoló képzésből gyakorlatra jelentkező tanulókat továbbra is szívesen fogadjuk és képezzük. Külön öröm, hogy többükkel munkaszerződést is kötünk a képzés alatt, vagy annak befejezés után, így ők már nálunk dolgoznak a betegágy mellett – zárta Giricz Szilvia.

 

A képen: Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Hatos Istvánné adta át az elismerést Giricz Szilviának.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

 

 

Legolvasottabb cikkeink