• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Klímát kapott a belgyógyászat Orosházán

Regionális hírek 2018.10.15 Forrás: Weborvos
Klímát kapott a belgyógyászat Orosházán

Az osztály társalgójába szerelték fel a berendezést, hiszen ott mindig sok beteg pihen és beszélget.

A kórház 6. emeletén gyógyuló betegek és az ott dolgozók komfortérzetét javítja majd Zvara Róbert vállalkozó nemes felajánlása. A klimatizálással foglalkozó Oros-Cool Kft. régóta kapcsolatban van az egészségüggyel, hiszen az elmúlt években több nagy gyógyszergyárnak és kórháznak is szereltek be klíma berendezéseket és kiviteleztek medikai gázrendszereket - írta közleményében a kórház.

– Beszállítóként az elmúlt években alaposan megismertem az egészségügyet és az azt kiszolgáló hátteret, így láttam, hol lehet segíteni. Lokálpatrióta orosháziként szívügyem az Orosházi Kórház fejlődése, ezért döntöttem úgy, hogy egy klímaberendezést adományozok az intézménynek – ismertette az előzményeket Zvara Róbert.

A szándékot tett követte, felvette a kapcsolatot dr. Duray Gergő főigazgatóval, a közös megbeszélésen pedig arra jutottak, az épület egyik legmelegebb részére, a 6. emeletre, a belgyógyászatra kerüljön a berendezés.

– A helyszíni bejáráson Hudák János osztályvezető főorvos úr kérte, hogy az osztály társalgójába szereljük fel a berendezést, hiszen itt mindig sok beteg pihen és beszélget. Ez tökéletes választás volt, hiszen a társalgó mellett van a kezelő is, így nyitott ajtó mellett ebben helyiségben is hűvösebb lesz majd a nyári kánikulában – mondta Zvara Róbert.

– Mindig nagy öröm számunkra, amikor elkötelezett orosházi vállalkozók úgy döntenek, támogatják a kórházat. Ez a klíma rengeteg beteg gyógyulását segíti majd elő, hiszen az orvosok és szakdolgozók odaadó munkája mellett a felépülést gyorsítja a kellemes környezet is – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató.

A berendezés értéke és a beszerelés költsége több mint 300 ezer forint volt, ezt mind az Oros-Cool Kft. biztosította. Zvara Róbert elárulta, nem ez lesz az utolsó adománya a kórháznak, lehetőségeihez képest rendszeresen támogatni kívánja az intézményt. (A képen dr. Duray Gergő (k) főigazgató és dr. Hudák János (j) belgyógyászati osztályvezető főorvos köszöni meg az adományt Zvara Róbertnek - Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

 

Legolvasottabb cikkeink