• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Klímát kapott a belgyógyászat Orosházán

Regionális hírek 2018.10.15 Forrás: Weborvos
Klímát kapott a belgyógyászat Orosházán

Az osztály társalgójába szerelték fel a berendezést, hiszen ott mindig sok beteg pihen és beszélget.

A kórház 6. emeletén gyógyuló betegek és az ott dolgozók komfortérzetét javítja majd Zvara Róbert vállalkozó nemes felajánlása. A klimatizálással foglalkozó Oros-Cool Kft. régóta kapcsolatban van az egészségüggyel, hiszen az elmúlt években több nagy gyógyszergyárnak és kórháznak is szereltek be klíma berendezéseket és kiviteleztek medikai gázrendszereket - írta közleményében a kórház.

– Beszállítóként az elmúlt években alaposan megismertem az egészségügyet és az azt kiszolgáló hátteret, így láttam, hol lehet segíteni. Lokálpatrióta orosháziként szívügyem az Orosházi Kórház fejlődése, ezért döntöttem úgy, hogy egy klímaberendezést adományozok az intézménynek – ismertette az előzményeket Zvara Róbert.

A szándékot tett követte, felvette a kapcsolatot dr. Duray Gergő főigazgatóval, a közös megbeszélésen pedig arra jutottak, az épület egyik legmelegebb részére, a 6. emeletre, a belgyógyászatra kerüljön a berendezés.

– A helyszíni bejáráson Hudák János osztályvezető főorvos úr kérte, hogy az osztály társalgójába szereljük fel a berendezést, hiszen itt mindig sok beteg pihen és beszélget. Ez tökéletes választás volt, hiszen a társalgó mellett van a kezelő is, így nyitott ajtó mellett ebben helyiségben is hűvösebb lesz majd a nyári kánikulában – mondta Zvara Róbert.

– Mindig nagy öröm számunkra, amikor elkötelezett orosházi vállalkozók úgy döntenek, támogatják a kórházat. Ez a klíma rengeteg beteg gyógyulását segíti majd elő, hiszen az orvosok és szakdolgozók odaadó munkája mellett a felépülést gyorsítja a kellemes környezet is – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató.

A berendezés értéke és a beszerelés költsége több mint 300 ezer forint volt, ezt mind az Oros-Cool Kft. biztosította. Zvara Róbert elárulta, nem ez lesz az utolsó adománya a kórháznak, lehetőségeihez képest rendszeresen támogatni kívánja az intézményt. (A képen dr. Duray Gergő (k) főigazgató és dr. Hudák János (j) belgyógyászati osztályvezető főorvos köszöni meg az adományt Zvara Róbertnek - Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

 

Legolvasottabb cikkeink