• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelést

Regionális hírek 2023.03.09 Forrás: MTI
Korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelést

Az együtt zajló külső és belső felújítás révén a 21. századhoz méltó körülmények várják majd ősztől a betegeket.

Közel 284 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítik a zalaegerszegi járóbeteg-szakrendelő épületbelsőjét a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban - mondta el csütörtökön sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója. Gasztonyi Beáta arról számolt be, hogy a nemrég kezdődött, mintegy 400 millió forintból őszig megvalósuló külső energetikai korszerűsítés után elkezdődött az ötszintes, még az 1970-es években épült rendelőintézet belső felújítása is.

A projekt részeként fejlesztik a járóbeteg-szakellátáshoz szükséges költséghatékony gép-, műszer- és eszközállományt az elavult eszközök cseréjével, illetőleg új, korszerű eszközök beszerzésével, a képalkotó diagnosztika fejlesztésével, az orvosi és ápolási munkát észszerűsítő, egyszerűsítő korszerű eszközök beszerzésével - sorolta a főigazgató.

Hozzátette, hogy kicserélik a rendelőintézeti bútorokat, felújítják a rendelőket és a kezelőket, továbbá kicserélik a padozatot, a világítást és újrafestik a falakat. Az épület mindegyik szintjén teljesen megújulnak a tömbösített vizesblokkok, amelyeket az átalakítás eredményeként mozgáskorlátozottak is használni tudnak.

A várhatóan szeptemberre befejeződő modernizálás érinti a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátást, a fizioterápiás helyiséget, az urológiai, az ortopédiai, a sebészeti, a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelőket, továbbá a fül-orr-gégészet audiológiai rendelőit és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályhoz tartozó fájdalomambulanciát - ismertette Gasztonyi Beáta.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a zalaegerszegi rendelőintézetet évente mintegy 70 ezer ember keresi fel. "Nemzetstratégiai cél", hogy az emberek ne betegedjenek meg, ha mégis, akkor pedig minél hamarabb meggyógyuljanak, ezért sem lehet akadály, ha kevés a pénzügyi forrás, az egészségügyi intézmények korszerűsítésére szükség van.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy vélekedett, hogy az idén 175 éve alapított zalaegerszegi kórháznak emlékezetes a születésnapja a most zajló fejlesztések és beruházások okán. Az együtt zajló külső és belső felújítás révén a 21. századhoz méltó körülmények várják majd ősztől a betegeket.

Legolvasottabb cikkeink