• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Különleges Semmelweis-nap a hatvani kórházban

Hírek 2020.07.01 Forrás: Weborvos
Különleges Semmelweis-nap a hatvani kórházban

Kinevezéseket adtak át, főigazgatói dicséretben részesültek többen, Semmelweis-díjjal tüntettek ki dolgozókat Hatvanban.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet június 30-án tartotta Semmelweis-napi ünnepi megemlékezését „az anyák megmentője", Semmelweis Ignác születésének 202. évfordulója alkalmából. Az idei megemlékezés hangulatát az elmúlt hónapok koronavírus járvány körüli feladatai határozták meg.

A kórház főigazgatója dr. Stankovics Éva köszöntőjében kiemelte, hogy speciális a mai Semmelweis-nap. Extrém időszakon van túl az egészségügy egésze, így a hatvani intézmény is. Fizikailag és lelkileg megterhelő hónapokat tudhatnak maguk mögött, melyet csak széleskörű összefogással, hihetetlen csapatmunkával lehetett ilyen sikeresen végigvinni. A nehéz és megpróbáló munkát nagyban megkönnyítette az a széleskörű társadalmi összefogás, segítségnyújtás, amelyet a kórház az elmúlt hónapokban részesült. Köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak, a térség településeinek, a kormánynak, a civil szervezeteknek, a vállalkozóknak, a társszerveknek minden olyan támogatásért, amelyet a járvány leküzdéséhez kaptak.

Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője ünnepi gondolatait a köszönet jellemezte. A koronavírus járvány történelmi kihívás elé állított mindenkit, az országot, a kormányt és elsősorban az egészségügyet, az ott dolgozókat. A közösen elvégzett áldozatos munkának köszönhetjük, hogy az ország egésze eredményesen helyt állt a járvány elleni küzdelemben. Heves megye jól vizsgázott a védekezésben és különösen büszke a hatvani intézményre, az itt dolgozókra, mert mindig elől jártak, járnak a lakosság egészségének védelme érdekében. A kormány döntésének köszönhetően július 1-én minden egészségügyben dolgozó munkatárs megkapja azt a pluszjuttatást, mellyel a járvány elleni védekezésben kifejtett munkát szeretnék elismerni.

A hagyományoknak megfelelően ezen a napon, az egészségügyi dolgozók ünnepén, jutalmakat, elismeréseket adtak át az intézményben. A rendezvényen főorvosi kinevezést vehetett át dr. Bencze Ágota tüdőgyógyász adjunktus, továbbá dr. Vajda Ádám ortopéd-traumatológus szakorvos bizonyult érdemesnek az adjunktusi címre. Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben végzett lelkiismeretes, példamutató munkájáért főigazgatói dicséretben részesült dr. Simorjai Zsuzsanna főorvos az aszódi járóbeteg szakrendelőből, dr. Sarnyai Ákos a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője, Berta Mónika közegészségügyi járványügyi felügyelő, Erdeiné Zeke Andrea takarítási csoportvezető-helyettes és Peigelbeck Attila gépjárművezető.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ebben az évben munkájuk elismeréseként a következő tagokat jutalmazta Semmelweis díjjal: Lőrincz Szilviát a Sürgősségi Betegellátó Osztály főnővérét, Györkisné Fekete Mártát, a Mozgásszervi rehabilitációs osztály főnővérét, valamint Kissné Szalai Csilla iskola védőnőt.

A Magyar Ápolási Egyesület dicsérő oklevelét és ezüst kitűzőjét Prohászka Zsanett a neurológiai osztály főnővére vehette át Bugarszki Miklós alelnöktől és Nagy Rita helyi elnöktől.

Dr. Stankovics Éva főigazgatónő gratulált Furucz Imréné műtősnőnek, aki 2020-ban Egerben a Megyeházán a Heves Megye Sportolója kitüntető címet vehette át.

Az előző évekhez hasonlóan idén is köszöntötték azokat a kollégákat,akik 40, 30, 20 illetve 10 éve dolgoznak az intézményben, továbbá gratuláltak azoknak a munkatársaknak, akik új képesítést szereztek az elmúlt év során.0

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink