• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ma Kaposvár az egészségügy egyik oázisa

Regionális hírek Forrás: MTI

Újabb fejezetéhez ért az uniós támogatású komplex tömbfejlesztési program.

Háromszázmilliárd forintot meghaladó értékű fejlesztés történik az egészségügyi intézményekben, és csaknem 400 uniós fejlesztési program zajlik vagy már be is fejeződött az ország különböző pontjain - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Kaposváron. A házelnök a Kaposi Mór Oktató Kórházban beszélt erről, ahol újabb fejezetéhez ért az uniós támogatású komplex tömbfejlesztési program, és átadták a 2,5 milliárdos kormányzati többletforrás biztosításával együtt mintegy 15 milliárdos Pólus projekt II/A ütemében elkészült, 2,7 milliárd forint értékű beruházást.

Moizs Mariann, a kórház főigazgatója az avatóünnepségen úgy vélekedett: "ma Kaposvár, a kórház, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centruma a magyar egészségügy egyik oázisa". Nyolc évet áldoztak arra, hogy ez a fejlesztés megvalósuljon - mondta, megjegyezve: tudják, mi a feladatuk, és amit tesznek, nem magukért, hanem a közösségért teszik. Rámutatott: színvonalas ellátás nincs jó infrastruktúra nélkül. Ez az infrastruktúra most megvalósult, és megvan hozzá a megfelelő szakmai tudás is - jegyezte meg.

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a somogyi megyegyűlés elnöke, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett arra, hogy a kórház menedzsmentje - élén Repa Imre korábbi és a jelenlegi főigazgatóval - a tervezést hosszú évekkel ezelőtt megkezdte, de "a 2010 előtti elhibázott fejlesztéspolitika" miatt nem volt lehetőség fejlesztésre. Hozzátéve: "2010-től megindultak a pénzek, elkezdett jönni a segítség".

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt mondta: "történelmi tett volt ez a vállalkozás", mint ahogy a napokban a Kaposvári Egyetemen átadott világszínvonalú diagnosztikai központ is. Felidézte, hogy a 2010-ben elfogadott várospolitikai programban "a kaposváriak hitet tettek a közösen vállalt értékeink mellett is, ezek közül a legfontosabbnak az egészséget jelölték meg".

Az ünnepi eseményen a kórház főigazgatója kitüntetéseket adott át a tervezésében és a kivitelezésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek, majd az újonnan átadott épületet Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye püspöke áldotta meg.

MTI Fotó: Varga György

A most átadott, több mint tízezer négyzetméternyi két épületszárnyban kap helyet egyebek között a neurológiai, a patológiai és az infektológiai osztály, a pszichiátriai gondozónak, illetve az élelmezési üzem.

A még hátralévő II/B ütemben csaknem hatezer négyzetméteren 2015 júniusáig megépül az utolsó két épületszárny, bruttó 2,2 milliárd forintból. Ott kap majd helyet a pszichiátriai központ, a mozgásszervi rehabilitáció, valamint a járóbeteg-ellátás.

A beruházás első ütemében megvalósult, 8,2 milliárdos fejlesztés egy csaknem 24 ezer négyzetméternyi területet érintett. 2011 őszén adták át a diagnosztikai épületet, ahol gyógyszertár, a központi laboratórium, a nukleáris medicina osztály, a 20 ágyas nephrológiai osztály, valamint a vérellátó kaposvári szolgálata kapott helyet, majd 2012 tavaszán az északi tömbépület négy szárnyát is birtokba vehették. Az épületben központosított gazdasági, logisztikai egységek, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátó és diagnosztikai egységek működnek.