• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros

Regionális hírek 2019.05.03 Forrás: Weborvos összeállítás
Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros

A program keretében elérhető valamennyi vizsgálat és tanácsadás ingyenes, sőt a részvételért adománypont is jár.

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros. Reggel 9 órától egészen 17 óráig várják az eseményre látogatókat, akik aktív részvételükkel növelik a Jávorszky Ödön Kórháznak szánt 2 millió forint értékű alapadományt, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 Ft értékű adománypont jár. Az összegyűlt összegből a kórház egy lélegeztető gép beszerzését tervezi.

A nap programja Vác Város és a Jávorszky Ödön Kórház szervezésében egy közös Egészségsétával indul reggel 9 órakor Bécsi kapu elől a Váci Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében. A sétához bárki csatlakozhat, aki az egészségtudatosság ügyét fontosnak tartja és tevőlegesen tesz is érte. Az Egészségsétával a rendezvényre érkezők dupla részvételi adománypont jár.

Az esemény helyszínén több mint 30 sátorban várják az egészségükért tenni vágyókat többek között olyan szűrővizsgálatokkal, mint prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés, érszűkület-vizsgálat, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés vagy éppen szív- és érrendszeri kockázatfelmérés. Továbbá fontos egészségügyi tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témákban (fogamzásgátlás, változókor, kismama-tanácsadás, mell-önvizsgálat), memóriazavarok, szorongás, depresszióval kapcsolatos kérdésekben, vagy akár gyógyszerészi témákban is. A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással segítenek a szakemberek.

A változatos programok tartalmas időtöltést ígérnek. Sokakat érintő témájú előadások hallhatók Szily Nóra közismert pszichológus, Zsiros László Róbert tudománykommunikációs szakember, és Jaksity Kata közéleti személyiség által. Béres Alexandra fitnesz világbajnok táplálkozási és testmozgás tanácsokat ad a mindennapokra. Közös tornaórát tart Katus Attila aerobik világbajnok. A program indulása óta a rendezvénysorozatot fővédnökként támogatja Rudolf Péter Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész, akivel személyesen is találkozhatnak a váciak. A családok számára bábszínház, gyermeksarok, zenei- és táncprodukciók teszik teljessé a napot: a Silverstar Művészképző Iskola és Társulat, a Váczi Néptáncegyüttes, a Miami Tánciskola és sztárvendégként színpadra lép Bereczki Zoltán. Az esemény házigazdája Abaházi Csaba lesz.

Egy modern, többfunkciós, lélegeztető géppel szeretnénk fejleszteni az intenzív osztályunk eszközparkját. Jelenlegi berendezésünk már több éves, ezért nagyon fontos lenne számunkra a fejlesztés, hogy minél jobb eszközök biztosíthassák kórházunk működését. Bízom benne, hogy a váci Richter Egészségvárosra is sokan eljönnek, és élnek azzal a lehetőséggel, hogy tehetnek a kórházukért és annak eszközparkjáért - mondta el Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos a vele készült interjúban

A tavaszi programjában május 11-én szombaton Tapolca, május 18-án Komárom, május 25-én Jászberény lesz Richter Egészségváros

Legolvasottabb cikkeink