• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megújul az orosházi nővérszálló - elkezdődtek a munkálatok

Regionális hírek 2022.03.02 Forrás: orosházi kórház
Megújul az orosházi nővérszálló - elkezdődtek a munkálatok

Felújítják a szobákat és a konyhákat, modernizálják az épület villamos- és vízhálózatát, kicserélik a liftet és kiépítik a tűzjelző hálózatot. 

Várhatóan 2023 elejére készül el a teljes belső felújítás az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Október 6. utcai nővérszállóján. A beruházás célja a barátságos, családbarát lakókörnyezet létrehozása, a kórházban dolgozó szakdolgozók, gyakorlatot teljesítő orvostanhallgatók életkörülményeinek javulása, ami kiemelten fontos a nyugodt és stabil munkához.

Több mint 10,5 milliárd forintból újul meg 13 nővérszálló, négy helyszínen pedig új szállók épülnek – jelentette be sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere március 1-jén Budapesten. Kásler Miklós közölte, 15 megyei és egy városi kórházban lesznek fejlesztések, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – zöldmezős beruházással alakítanak ki nővérszállót, 13 helyszínen – például Orosházán – felújítják, bővítik, korszerűsítik az épületeket.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Az orosházi nővérszálló felújítása mintegy 350 millió forintból valósul meg. Nemcsak az épület újul meg, hanem a beruházás során minden szinten 8-ról 9-re nő a szobaszám, így 85 helyett 90 embert tudnak majd elszállásolni benne.

Javulnak a kórházi dolgozók életkörülményei

Az orosházi kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő  hangsúlyozta, a modern egészségügy nem képzelhető el képzett egészségügyi szakdolgozók nélkül, de emellett fontos, hogy a kollégák munka- és életkörülményei is megfelelőek legyenek. A beruházás elkészülte után jelentősen javulnak majd a lakhatási körülmények a nővérszállón. A munkaterületet 2022. február 1-jén adtuk át a kivitelezőnek, a befejezés várhatóan 1 évet vesz igénybe. A bent lakók többsége a felújítás idejére önerőből megoldotta a lakhatást. Azoknak, akik ezt nem tudták megoldani, a kórház az orosházi önkormányzattal karöltve nyújtott segítséget bérelhető önkormányzati ingatlanok felajánlásával. 

Teljesen új szobák, megújuló közös helyiségek

Az orosházi, Október 6. utcai nővérszálló épületének külső modernizálása, energetikai felújítása már 2017-ben elkészült, most a belső megújuláson van a sor. Az Európai Unió és a magyar állam által biztosított forrásból sokrétű fejlesztés valósul meg.

Az 1978-ban épült 5 szintes épületben szintenként közös konyha és ebédlő van, a földszinten társalgó és mosókonyha, valamint külön kerékpártároló található. Ezek mellett megvalósul a lakószobák és a konyhák teljeskörű felújítása, korszerűsítése, modernizálják az épület villamos- és vízhálózatát, kicserélik a liftet és kiépítik a tűzjelző hálózatot. Újra cserélik a közös helyiségek burkolatait és a bejárati ajtókat, a belső, elavult világítást LED-es lámpák váltják majd, és megvalósul az épület teljes belső festése és mázolása is.

Közösségi tér a kórházi dolgozóknak

Az épülethez tartozik az egykori birkózó terem is, amit a kórház hosszabb távon az egészségfejlesztési irodán keresztül közösségi térként kíván hasznosítani. A terem közös helyiségeiben, az öltözőkben, zuhanyzókban elkészül a burkolatok cseréje, a teremben pedig a régi padlóburkolat eltávolítása után sportpadlót terítenek le.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink