• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megújult a Bajcsy Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya

Regionális hírek 2020.07.21 Forrás: Weborvos
Megújult a Bajcsy Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya

Technikailag korszerűbb diagnosztikus és terápiás beavatkozásra alkalmas műszerekkel is felszerelték a kibővített osztályt.

Tegnaptól teljes üzemben működik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet korszerűsített és kibővített Sürgősségi Betegellátó Osztálya, melynek új részlege modern diagnosztikus és terápiás műszerekkel gazdagodott. Az osztály területére érkező páciensek így állapotuknak megfelelő, magas szintű szakmai ellátásban részesülhetnek, és csökkenhet a betegek várakozási ideje is - adta hírül a kórház közleménye.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának 2008. szeptemberi indulásához képest 60 %-kal nőtt a betegforgalma a bővülő területi ellátási kötelezettségéből adódóan. A kórház speciális ügyeleti kötelezettség nélküli ellátási területe megközelítőleg 350 000 fő. Az elmúlt évek betegforgalma 24-25.000 fő /év, ami napi 60-70 beteg ellátását jelenti - írták.

2008-ban a Sürgősségi Betegellátó Osztály 4 ággyal indult, és ezt a növekvő betegszám miatt már a kezdetekben 6, majd 8 ágyra bővítették. Jelenleg 12 ágyas fektető, 2 ágyas sokktalanító, 2 ágyas intenzív ellátást biztosító részleget alakítottak ki, számos egyéb, szükséges funkciót biztosító helyiséggel együtt.

A betegellátás mind szélesebb szakmai, minőségi kiszolgálása érdekében több és tágasabb vizsgáló-helyiségek, nagyobb számú, kényelmes betegmegfigyelő részlegek várják a pácienseket.

Ezzel együtt technikailag korszerűbb diagnosztikus és terápiás beavatkozásra alkalmas műszerekkel is felszerelték az osztályt.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon indított gyors és adekvát betegellátáshoz jól illeszkedik a kórház széles spektrumú, speciális szakmai kivizsgálást és kezelést biztosító infrastruktúrája is.

„A Sürgősségi Betegellátó Osztály bővítésével és korszerűsítésével a hozzánk beérkező betegek állapotának megfelelő, magas szakmai szintű ellátása és a betegvárakoztatás csökkentése volt a fő célunk. Örömünkre szolgál, hogy a részleget évek óta, a Bajcsy Kórházért emlékéremmel is kitüntetett, szakmailag a legkiválóbbak közé tartozó dr. Völgyes Barbara osztályvezető főorvos vezeti.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

 

Legolvasottabb cikkeink