• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Megújult a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrésze

Regionális hírek 2021.12.21 Forrás: Weborvos
Megújult a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrésze

Megújult épületrészben folytatódhat az arcrendellenességgel született kisgyermekek ellátása a Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban.

Befejeződtek a felújítási és átalakítási munkálatai a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján létrejött Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrészének. A teljes körű felújítás következtében az arcrendellenességekkel született gyerekek egyszerre többféle ellátásban is részesülhetnek, egy épületen belül. A projekt kivitelezését az Indotek Group 10 millió forinttal támogatta. A felújítás révén a műtőben minden adott a legmagasabb szintű ellátáshoz, a sebészeti eljárásokat követően pedig egy modern környezetben regenerálódhatnak a gyermekek - tudatták közleményben.

Egy műtő, egy szájsebészeti-vizsgáló, egy fül-orr-gégészeti-vizsgáló, két kórterem és egy teakonyha – ezek a teljeskörűen felújított és kialakított helyiségek találhatók meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán lévő Bókay Arcrekonstrukciós Centrum megújult épületrészében. A közel 100 millió forint összköltségű projekt megvalósítása során nemcsak a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő újult meg, hanem a terület átrendezésével megépült egy új fürdőszoba a gyermekeknek és egy teakonyha is a centrum dolgozóinak.

„Nagyságrendileg 120 gyermek születik évente arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal Magyarországon, így nagy szükség van arra, hogy modern, a kor követelményeinek megfelelő és nagy kapacitással bíró létesítmények álljanak rendelkezésre. Az új épületrésznek köszönhetően mostantól a betegek és a szülők egy még korszerűbb centrumba léphetnek be, amely azt gondolom, elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából” – mondta el Dr. Nagy Krisztián PhD a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum vezetője.

A Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban idén körülbelül 200 beavatkozást végeztek arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal született gyermekeken, miközben a koronavírus-járvány miatt nehezebbek voltak a műtéti lehetőségek és a felújítások is zajlottak. A beteg gyermekek többféle szakorvosi ellátást igényelnek, kezdve az etetési nehézségektől a műtéteken át a fogászati, fül-orr-gégészeti, illetve logopédiai feladatokig, ezért szükséges multidiszciplináris ellátást biztosítani a centrumban. Az új épületrésznek köszönhetően egy helyen állnak rendelkezésre a szájsebészek, fül-orr-gégészek, valamint a logopédusok.

A centrum jövőbeni tervei között szerepel a beavatkozások számának növelése, illetve a műtő- és altatókapacitások maximális kihasználása is.

Legolvasottabb cikkeink