• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megújult weboldalon érhető el a debreceni Klinikai Központ

Regionális hírek 2019.01.26 Forrás: Unideb.hu
Megújult weboldalon érhető el a debreceni Klinikai Központ

Az okostelefonon is elérhető weblapon szakrendelés-, orvoskereső és e-térkép könnyíti meg az eligazodást.

Mérföldkőnek nevezte a klinikaikozpont.unideb.hu címen elérhető weboldal létrejöttét Berényi Ervin, az internetes felületet bemutató sajtótájékoztatón - tudósított az eseményről az unideb.hu. A Klinikai Központ elnöke kiemelte, hogy az élet minden területén megváltozott információszerzési szokások a betegellátásban is megfigyelhetők, a létrejött digitális generációs szakadékot pedig át kell hidalni. -  Késznek kell lennünk arra, hogy a változó világban az információéhséget a betegellátás során is kielégítsük. Ez az első mérföldkő, de ennek az útnak sosem lesz vége, folyamatos fejlesztések szükségesek – fogalmazott a professzor.

A Klinikai Központ az Észak-alföldi régió legnagyobb egészségügyi szolgáltatója. Ellátási területe bizonyos szakterületek – pl. a szívsebészet – esetében 2 millió főre terjed ki.  Az intézményben évente csaknem százezer fekvőbeteget látnak el, az ambuláns esetek száma megközelíti az egymilliót és közel hatmillió beavatkozást végeznek.

Berényi Ervin szerint bár az internetnek köszönhetően a betegek már nagyon jólinformáltak, de továbbra is sok kérdés merül fel bennük: Hol találhatók a szakrendelők? Mikor van rendelési idő? Szükség van-e beutalóra? Mit lehet tudni a kezelőorvosról?  Mi a beteglátogatás rendje?

A nemrég megújult weboldalon megtalálhatók azok a legfontosabb információk, amelyekre a betegeknek és hozzátartozóiknak szükségük lehet. Ráadásul az oldal mobilon is elérhető, így az elnök szerint az okostelefonoknak köszönhetően valójában zsebben vannak a Klinikai Központ információi.

- Cél, hogy minden egyes betegtalálkozás szervezett legyen, ezért az összes klinikán és járóbeteg ambulancián szeretnénk bevezetni a digitális előjegyzési rendszert, majd rövid időn belül a betegeknek is közvetlenül elérhetővé tenni – mondta a Klinikai Központ vezetője. Hozzátette, hogy a jövőben speciális egészségügyi applikáció is hozzájárul majd a betegek még pontosabb informálásához.

- A legjelentősebb fejlesztések és egyben leglátogatottabb alkalmazások a szakrendelés-, az orvoskereső és a klinikai térkép.  Az alkalmazások adatbázis alapon működnek, ez biztosítja, hogy a felhasználók mindig aktuális, naprakész tartalmakat olvashatnak- tájékoztatott Vincze Szilvia, a weboldalt fejlesztő VIR Központ vezetője.

Bemutatójában kiemelte, hogy a platformon jelenleg 643 szakrendelés adatai közt böngészhetünk, tájékoztatást kapunk a szakrendelők helyéről, a rendelési időről, arról, hogy szükséges-e előjegyzés, illetve fotókat, leírásokat is találhatunk. Az orvoskereső alkalmazáson keresztül közvetlenül fel lehet venni a kapcsolatot a kezelőorvossal, a betegségkeresőben pedig a Klinikai Központ szakemberei által jegyzett cikkek, betegségleírások olvashatók.

A klinikaikozpont.unideb.hu weboldal ismertetőt ad az alap-, a járó- és a fekvőbeteg-ellátás mellett az elérhető diagnosztikai lehetőségekről, a klinikák betegellátó, oktatói, kutatói tevékenységéről, valamint a betegtámogató szervezetekről is. (Fotó: unideb.hu)

Legolvasottabb cikkeink