• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Mozgásszervi szakrendelő létesül Budaörsön

Regionális hírek 2019.08.29 Forrás: Weborvos
Mozgásszervi szakrendelő létesül Budaörsön

A két mozgásszervi szakrendelésen a korábbinál jóval nagyobb tér és korszerű felszerelés várja a pácienseket.

2019. szeptember 2-ától új helyre költözik a Budaörsi Egészségügyi Központ fizikoterápiás szakrendelése és a gyógytorna. Az elmúlt években a két mozgásszervi megbetegedésekkel kapcsolatos szakellátás helyszűkével küszködött; a fizikoterápia és a gyógytorna mostantól lényegesen nagyobb területen működhet a Budaörs, Farkasréti út 53. szám alatti felújított épületben.

A mozgásszervi szakrendelő a Farkasréti út és a Thököly utca sarkán található, a páciensek tömegközlekedéssel a 289-es városi busz Réz utcai megállójából tudják megközelíteni. Az ingatlan udvarában négy parkolóhely várja az autóval érkezőket, továbbá a közelben az utcán is díjmentesen lehet parkolni. Az épület akadálymentesített, a bejutást a kerekes széket használók számára rámpa könnyíti meg. A fizikoterápia és a gyógytorna igénybevétele beutalóköteles, a beutalóval rendelkezők továbbra is telefonon tudnak időpontot egyeztetni a szakrendelő központi telefonszámain.

Az ingatlan rendelkezésre bocsátásáról Budaörs önkormányzata döntött a közelmúltban, a felújítást és az átalakítást, valamint az eszközpark bővítését teljes egészében a Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting Kft. vállalta 30 millió forintos beruházással.

„A Budaörsi Egészségügyi Központ a növekvő betegforgalom kiszolgálása érdekében folyamatosan bővíti a rendelési időket, az átlagos orvoslétszám, dacolva a több szakmát is sújtó országos orvoshiánnyal, negyven százalékkal nőtt két és fél év alatt – mondta Zsákai Zoltán, a Jump Consulting vezetője. – Folyamatos helyhiánnyal küzdünk, amit a Kossuth utcai főépület jelenleg is zajló felújítása önmagában képtelen orvosolni. A jó elhelyezkedésű, használaton kívüli Farkasréti úti ingatlan átadása az önkormányzat részéről elfogadható megoldás volt számunkra az önálló egységet alkotó fizikoterápia és gyógytorna különköltöztetésére. Mi ehhez a mozgásszervi szakrendelő gyors és páciensbarát kialakításával tettük hozzá a magunkét.”

Az üzemeltető a Farkasréti úti mozgásszervi szakrendelő korszerű berendezésére és új eszközök vásárlására is gondot fordított: modern elektroterápiás-ultrahangos, lézerterápiás és nyomásterápiás berendezésekkel szerelte fel a rendelőt. Az egészségügyi központ Kossuth utcai főépületében felszabaduló helyiségek a közeljövőben a rendelők felújítása miatti átmeneti költözésekben kapnak szerepet, középtávon pedig kényelmesebbé tehetik a körülményeket az ellátást végző személyzet és a páciensek számára egyaránt.

A változásokról naprakész tájékoztatás olvasható a Budaörsi Egészségügyi Központ weboldalán, emellett a betegirányítás készséggel ad telefonos felvilágosítást a 23 445 480-as vagy a 23 445 481-es telefonszámon.

Legolvasottabb cikkeink