• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Munkaértekezlet a háziorvosoknak az aktualitásokról

Regionális hírek 2019.11.12 Forrás: Weborvos
Munkaértekezlet a háziorvosoknak az aktualitásokról

Az évente megrendezett esemény célja, hogy erősödjön a hatóság és a háziorvosok közötti kapcsolattartás.

Veszettség elleni vakcináció, bőrgyógyászati-, sebészeti- és belgyógyászati tudnivalók, fertőző betegségek felügyelete és közelgő influenza szezon - ezek voltak a témák az október végi háziorvosi munkaértekezleten, melyet harmadjára szervezett meg a Békés Megyei Kormányhivatal az Orosházi- és a Mezőkovácsházai járás háziorvosainak. Az évente megrendezett esemény célja, hogy erősödjön a hatóság és a háziorvosok közötti kapcsolattartás - szá,plt be a rendezvényről az orosházi kórház.

Ezen megbeszélések alkalmasak arra, hogy a friss orvosszakmai, népegészségügyi, járványügyi, betegség megelőzési információk és az államigazgatásban történt változások közvetlenül jussanak el a háziorvosokhoz, akik ezeket a napi gyakorlatban tudják alkalmazni.

Elsőként dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott járványügyi főosztályvezetője tartott előadást a veszettség elleni vakcinációról, majd dr. Mucsi Gyula, az Orosházi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának vezetője beszélt a fertőző betegségek felügyeletével kapcsolatos aktuális tudnivalókról, illetve felvázolta a 2019-2020-as influenza szezonra való felkészülés jelenlegi állását. Emellett szó volt az egészségügyi igazgatás területén történt aktuális változásokról, a háziorvosokat érintő fontos határidőkről, amikről dr. Kovács Anita, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának jogtanácsosa beszélt.

Az Orosházi Kórház képviseletében dr. Duray Gergő főigazgató ismertette az alapellátás, a fekvőbeteg-ellátás és a járóbeteg szakellátás szakmai együttműködésének aktuális információit. Hangsúlyozta, a kórház vezetése szeretné, ha az alapellátás és a szakellátás orvosai között szorosabb lenne a kommunikáció. Gyakrabban, néhány havonta tartanának szakmai megbeszéléseket, ahol a kórház szakorvosai egy-egy témában szakmai előadásokkal készülnének, illetve párbeszédet kezdeményeznek az aktualitásokról, jövőbeni tervekről, esetleges közösen megoldandó problémákról.

A háziorvosoknak mindezek mellett a kórház orvosai tartottak tájékoztatót a bőrgyógyászati, a belgyógyászati és a sebészeti szakma jelenlegi kérdéseiről, aktualitásairól, amiben kiemelt figyelmet kapott a sürgősségi beutalás kérdésköre. (Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház)

 

Legolvasottabb cikkeink