• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Munkavállalói szűrőprogramot indít a budaörsi szakrendelő

Regionális hírek 2019.10.08 Forrás: Weborvos
Munkavállalói szűrőprogramot indít a budaörsi szakrendelő

A csomagot az ún. menedzserszűréseknél szélesebb munkavállalói körnek ajánlják, egyénre szabottan.

Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogram a neve annak a szolgáltatási csomagnak, amit 2019 októberétől kínál cégeknek és magánszemélyeknek a budaörsi szakrendelő - adták hírül közleményben. A szűrőprogram szakmai irányítását a Budaörsi Egészségügyi Központ felkérésére dr. Janecskó Mária főorvos, egyetemi tanár vállalta el, aki több évtizedes tapasztalatot szerzett ezen a szakterületen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Kiemelt Ambulanciájának vezetőjeként.

„A csomagot az ún. menedzserszűréseknél szélesebb munkavállalói körnek ajánljuk – mondja a főorvos. – Célunk az egészségügyi kockázatok egyénre szabott felmérése, a betegségmegelőző állapotok és a megbetegedések korai kiszűrése a megfelelő szakorvosi és laborvizsgálatokkal.”

A szolgáltatási csomagokban nem, életkor és az esetleges betegségelőzmények szerint határozzák meg az alapvizsgálatok körét. „A szűrésnek különösen nagy jelentősége van a szív- és érrendszeri, valamint az onkológiai megbetegedések korai felismerésében – hívja fel a figyelmet Janecskó Mária. – Ezek a betegségek jelentik a fő halálozási okokat a világban, és Magyarország egyáltalán nem áll jól ezen a téren az európai országok között. Az alacsony szintű egészségtudatosság mellett ennek legfőbb oka, hogy kevesen vesznek részt prevenciós vizsgálatokon. Ideje változtatnunk ezen!”

A budaörsi szűrőprogram előnye, hogy az intézmény az egészségkockázati felmérést követően sem engedi el a páciens kezét: amennyiben a vizsgálatok betegségmegelőző állapotot vagy konkrétan betegséget jeleznek, a betegek gyógyítására elismert orvosgárda áll rendelkezésre a budaörsi szakrendeléseken, magyarán a gyógyulás legtöbbször helyben, további utánjárás nélkül lehetséges.

A Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramra bárki jelentkezhet; a budaörsi lakcímkártyával rendelkező magánszemélyeknek és a budaörsi székhelyű vagy telephelyű cégek munkavállalóinak pedig az intézmény 2020. január 31-ig kedvezményt is ad.

Zsákai Zoltán, a szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting vezetője szerint sok cég ismeri fel, hogy a munkavállalók kiképzésére fordított tetemes beruházás kidobott pénz, ha a dolgozó testi-lelki egészségét nem sikerül megőrizni. „Az egészségkockázati szűrésben való részvétel win-win megoldás a cégek és az alkalmazottak számára, akár év végi munkavállalói bónuszként is” – mondja.

Legolvasottabb cikkeink