• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Nemzetközi fogorvostudományi konferencia kezdődik Szegeden

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Perspektívák a Paro-implantológiában és Esztétikai Fogászatban.

Május 9-én kezdetét veszi a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának Tudományos Továbbképző Konferenciája, közel 600 regisztrált résztvevővel, rangos nemzetközi előadókkal és kiállítókkal. Az Információs Központban rendezendő, immár hagyományos Tavaszi Konferenciának címe Perspektívák a Paro-implantológiában és Esztétikai Fogászatban, hiszen a fogászati implantológia és az esztétikai fogászat napjainkban a fogorvostudomány és fogászat egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó, és legdinamikusabban fejlődő területe - írták meghívójukban a szervezők.

A kétnapos rendezvényre 8 ország 14 előadója fogadta el meghívást az Egyesült Államokból, Svájcból, Belgiumból, Izraelből, Olaszországból, Ukrajnából, Németországból, az Egyesült Királyságból. Sokan közülük első alkalommal járnak nemcsak hazánkban, de a közép-európai régióban is.

A Konferenciára összesen 16 országból közel hatszázan regisztráltak. Az előadók sorából figyelemre méltó munkássága, és nemzetközi elismertsége révén kiemelkedik Massimo de Sanctis, Stephen Wallace, Daniel Buser, Jon B. Suzuki és Anton Sculean.

Massimo de Sanctis (előadásának időpontja: május 10. 10.00-10.45) az ínyrecesszió minimalizálásának legújabb lehetőségeit ismerteti (parodontális plasztikai sebészet és csontregenerációs technikák kombinálása), mely a mosoly esztétikai javításának egyik legnagyobb kihívása.

Stephen Wallace (előadásának időpontja: 2014.05.09. 9.00-10.30.) előadásban a sinus maxillaris anatómiájának 3D variációit mutatja be, melyek lehetővé teszik az interoperatív komplikációk csökkentését és számos posztoperatív szövődmények megelőzését.

Daniel Buser (előadásának időpontja: 2014.05.09. 11.15-12.00) előadásában a korai implantterhelés lehetőségeit vázolja fel részleges fogatlanság esetén.

Jon B. Suzuki (előadásának időpontja: 2014.05.10. 10.00-10.45) a periimplantitis etiológiájáról és a lehetséges kezelési módszerekről tartja előadását.

Anton Sculean (előadásának időpontja: 2014.05.09. 11.15-12.00) a parodontális regeneratív terápiában alkalmazott bioanyagok alkalmazásának lehetőségeit, valamint a z intraossealis-és furcatio léziók regeneratív kezelésének biológiai hátterét és klinikai koncepcját tekinti át előadásában.

A rendezvényt Prof. Dr. Nagy Katalin és Sofia Aroca a Konferencia elnökei nyitják meg.Az ünnepélyes megnyitó részeként emlékezünk meg a szegedi fogorvosképzés életre hívójának, a Fogorvostudományi Kar meghatározó alakjának, Professzor Tóth Károlynak 100. születésnapjáról. Ez alkalomból 2014. 05.09-én 8 órai kezdettel leplezzük le Kligl Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását az SZTE TIK Átriumában - írták a meghívóban.

A konferencia programja és egyéb információk

Legolvasottabb cikkeink