• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

Online toboroz a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

Regionális hírek 2021.12.08 Forrás: Weborvos
Online toboroz a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

Bemutatkozik majd az ápoló, mentőtiszt és szülésznő, valamint az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirány is.

Online nyílt napon népszerűsíti képzéseit a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az érdeklődők megismerhetik a kar képzési és kutatási kínálatat, részletesen hallhatnak a hallgatói szolgáltatásokról, valamint virtuális sétát tehetnek az EK campusán - tudatta az intézményi portál.

Mint írták, az előző évhez hasonlóan ezúttal is a virtuális térben rendezi meg beiskolázási eseményét a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara december 9-én, csütörtökön. A nyílt napon az érdeklődő középiskolások és családtagjaik információkat szerezhetnek a szakok oktatóitól a képzésekről, tájékozódhatnak a hallgatói lehetőségekről, szolgáltatásokról is, valamint virtuális sétát tehetnek a kar épületében, melyen megismerhetik az infrastruktúrát, a szaktantermeket, az online fórumon pedig választ kaphatnak a kérdéseikre.

- Bemutatjuk a leendő érdeklődő hallgatóknak az Egészségügyi Karon induló szakokat és az újdonságokat. Mivel online formában tartjuk a nyílt napot, ezért arra sajnos nincs lehetőség, hogy testközelből megismerjék a jelentkező diákok a demonstrációs termeinket, illetve kipróbálhassák azokat az eszközöket, amiket a képzés során használhatnak majd. Lehetőségük van ugyanakkor arra, hogy pontosabb információt kapjanak a képzés szerkezetéről, arról hogy milyen elméleti és gyakorlati órákon vehetnek részt, mennyi a gyakorlatok időtartama és azok hogyan zajlanak. Szeretnénk arra is felhívni az érdeklődő diákok figyelmét, hogy emelt szintű érettségire készülhetnek nálunk, ennek érdekében egészségügyi alapismeretekből és társadalomismeretből hirdetünk tanfolyamokat. Új képzésként 2022 szeptemberétől elindulhat a szakvédő mesterképzésünk is, így az bekerül az idei a felvételi tájékoztatóba. Tavaly indítottuk Szolnokon az ápoló és védőnő képzést, szeptemberben oda is várjuk a diákok jelentkezését – emelte ki Sárváry Attila, a Debreceni Egyetem Egyészségügyi Karának oktatási dékánhelyettese.

A nyílt napon résztvevő diákok online kérdezhetnek az egyetemi oktatóktól, így elsőkézből kaphatják meg a legfontosabb információkat a követelményrendszerről, az elméleti és gyakorlati órák menetéről.

Az online nyílt napon bemutatkozik majd az ápolás és betegellátás alapszak ápoló, mentőtiszt és szülésznő szakiránya, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakiránya, valamint az egészségügyi szervező alapszak egészségügyi szervező, egészségbiztosítás és egészségturizmus specializációi. Mindezek mellett a résztvevők megismerkedhetnek a duális képzési formában is elérhető szociális munka alapszakkal, továbbá a szociális munka és szociális gazdaság mesterszakkal, az egészségügyi szociális munka mesterszakkal, az egészségügyi tanár mesterszakkal, a kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterszakkal és az új szakvédőnő mesterszakkal is.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának online nyílt napját december 9-én, 10 órától rendezik meg. A Nyílt nap iránt érdeklődők erre a linkre kattintva csatlakozhatnak az eseményhez.

Legolvasottabb cikkeink