• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Orosházára is érkeztek mobil ágyak az anyukáknak

Regionális hírek 2019.01.11 Forrás: Weborvos
Orosházára is érkeztek mobil ágyak az anyukáknak

A két szervezet önkéntesei a napokban Orosházán is átadtak nyolc új, modern mobil ágyat a Csecsemő- és Gyermekosztálynak.

Bár az Orosházi Kórházban hosszú évek óta megoldott, hogy a beteg gyerek mellett bent lévő szülő is ágyban tud pihenni éjszaka, örömmel fogadtuk az adományba kapott mobil ágyakat - írta közleményében az intézmény. Egy sárbogárdi édesapa, Orosvári Zsolt kezdeményezésére indult 2018 novemberében civil akció és gyűjtés azért, hogy a gyerekek kórházi kezelése alatt a szülők méltó körülmények között tudjanak aludni. Az Ágyat az Anyukáknak elnevezésű felhíváshoz rengeteg magánember és szervezet csatlakozott, aminek hatására 2019 január elejére már több mint 4,5 millió forint gyűlt össze, amiből 400 mobil ágyat tudnak vásárolni.

Az önkéntesek az elmúlt hetekben sorra járták az ország kórházait, hogy átadják a mobil ágyakat. A segítők között van az Anyák az Anyákért Alapítvány és a Social Point Alapítvány is. A két szervezet önkéntesei a napokban Orosházára is ellátogattak, és átadtak nyolc új, modern mobil ágyat a Csecsemő- és Gyermekosztálynak.

Az Orosházi Kórházban hosszú évek óta megoldott, hogy az édesanya, édesapa vagy egy hozzátartozó bent lehet a beteg gyerek mellett a Csecsemő- és Gyermekosztályon és a Fül-Orr-Gégészeti Részlegen.

– Szerencsére nálunk eddig sem volt gond a szülők elhelyezése, hiszen mind a csecsemő részlegen, mind a nagyobb gyerekek kórtermeiben vannak pótágyak, így a szülők azon tudnak pihenni a bent tartózkodás alatt – mondja dr. Varga Sándor. A gyermekosztály főorvosa azonban nagyon örül az adományak. – Hasznát vesszük az új ágyaknak, hisz így lehetőségünk nyílik lecserélni a régi, kissé már elhasznált fekvő alkalmatosságokat, ezzel nyújtva nagyobb kényelmet a szülőknek – fogalmaz dr. Varga Sándor.

Az új ágyaknak a nővérek és ápolók is örülnek, elmondásuk szerint könnyen és gyorsan összeállítható és szétszedhető, kis helyet foglal, és ami számukra fontos szempont: a súlya sem nagy.

 

Legolvasottabb cikkeink