• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Orvosdoktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Regionális hírek 2021.09.20 Forrás: Debreceni Egyetem
Orvosdoktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Az eskü letétele után több mint 200 magyar és külföldi állampolgárságú újonnan felavatott általános orvosdoktor vette át diplomáját.

Több mint 200 magyar és külföldi végzős hallgató tette le esküjét, és vette át orvosdoktori diplomáját a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának hétvégi ünnepségein. A kar dékánja hangsúlyozta: a felavatott orvosok az ország egyik legjobb egyetemén szerezték meg tudásukat, adja hírül a DE honlapja

- Legyenek büszkék arra, hogy tudásukat és orvosi diplomájukat Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb egyetemén és orvoskarán szerezték meg, amely európai összehasonlításban is megállja a helyét. A Debreceni Egyetemet mindig a stabilitás és a töretlen fejlődés jellemezte, Debrecen mindig nyitott volt az új eszmék iránt, ugyanakkor megőriztük orvosképzésünk értékeit, és most is készen állunk arra, hogy a változó külső körülmények között is tovább fejlődjünk – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében az Általános Orvostudományi Kar dékánja. 

Mátyus László kiemelte, hogy a most végzettek rendelkeznek azzal a modern ismeretanyaggal, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljenek az orvossal szemben támasztott magas elvárásoknak.

- A koronavírus-járvány kapcsán önkéntes segítőként is bizonyították, hogy nem csak szakmai felkészültségük, hanem emberi kiállásuk alapján is méltóak az orvosi hivatáshoz. Ugyanakkor ezekben az ünnepi pillanatokban is emlékeztetnem kell önöket arra, hogy az elvárásoknak való megfelelés nem könnyű, folyamatos tanulást, önképzést igényel – mondta a dékán.  

Esküjük letétele után több mint 200 magyar és külföldi állampolgárságú újonnan felavatott általános orvosdoktor vette át diplomáját az Általános Orvostudományi Kar hétvégi ünnepi tanácsülésein, a Debreceni Egyetem Díszudvarán. 

A szeptember 18-ai és 19-ei rendezvényeken átadták a kar Kiváló Oktatója kitüntetést, amellyel az elméleti és gyakorlati képzésében, illetve az oktatás megszervezésében elért eredményes tevékenységet ismerik el. A díjat idén Szücs Péter, az Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézet egyetemi docense, Csépány Tünde, a Neurológiai Tanszék egyetemi docense és Nagy Gergely György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Belgyógyászati Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa vehette át.

A kar magyar és angol nyelven tanuló hallgatói évfolyamonként megválasztották az általuk legkiválóbbnak tartott egyetemi oktatókat, akiket az ÁOK Év Oktatója kitüntetéssel jutalmaztak. Az ünnepségeken Pro Facultate Iuventutis díjat vehetett át négy, most felavatott orvosdoktor, kiemelkedő tanulmányi és közéleti tevékenységéért.

Legolvasottabb cikkeink