• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Rehabilitációs játszóteret kapott az SE II. számú gyermekklinikája

Regionális hírek 2022.10.04 Forrás: Semmelweis Egyetem
Rehabilitációs játszóteret kapott az SE II. számú gyermekklinikája

A plüsshódok eladásából 16 millió forintot gyűjtöttek, az összegből pedig rehabilitációs játszótér épülhetett a klinika udvarán. 

Tizenhat millió forintot gyűjtött a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára az Auchan Magyarország a vásárlókkal együtt. A 2021 novemberében, az ünnepi időszakban kezdődött jótékonysági kampánnyal a vállalat immár harmadszorra támogatta plüsshódjainak eladásával a klinikát, a befolyt összegből pedig idén egy kültéri rehabilitációs játszótér valósulhatott meg - adta hírül az egyetemi portál.

Az új, EU-szabványoknak megfelelő, gyermekbarát játszótér a klinika belső udvarára került. A minőségi faanyagból készült, egyedi tervezésű, ergonomikus játszóeszközök megkönnyítik a beteg gyermekek kórházi tartózkodását. Dr. Kovács Gábor, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója kiemelte, a betegségek leküzdésében a testi gyógyításon kívül nagy szerepe van a lelkinek is. Nap, mint nap azon igyekszünk, hogy megkönnyítsük a beteg gyermekek kórházi tartózkodását, ezért is különleges öröm számunkra, hogy megépíthettük ezt a játszóteret – tette hozzá. A megvalósítás során fontos szempont volt, hogy az intézményünkben kezelt krónikus betegséggel küzdő gyermekek, akik hosszú időt kénytelenek klinikánkon eltölteni, valamint a vizsgálatra várakozók, hozzátartozóik társaságában kellemes, biztonságos, gyermekbarát környezetben tölthessenek minőségi időt a játszótéren, ami elősegíti gyógyulásukat, hozzájárul fizikai és mentális egészségük fejlesztéséhez.

Köszönjük azoknak, akik az Auchan akciója keretében vásárlásaikkal támogatták klinikánkat, valamint az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak, akiknek 2 millió forintos felajánlásából sikerült kiváló minőségű, az időjárás viszontagságainak ellenálló ülőbútorokkal berendezni a teret, örömet szerezve így az azt használó gyermekeknek – emelte ki a klinika igazgatója.

Széll Hajnalka, az Auchan Magyarország HR és kommunikációs igazgatója elmondta: nagyon fontos a vállalati kultúránkban a szolidaritás, a társadalmi összefogás és a segítségnyújtás, nagy öröm számunkra, hogy a jó célokért vásárlóink mindig velünk tartanak. Év végi jótékonyságunk kézzelfogható eredménye az, hogy megépült a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika udvarán ez a különleges játszótér, ami az önfeledt pillanatok átélése mellett a gyógyító munkához is hozzájárul.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kiemelt feladatának tartja, hogy lelkileg is segítse a gyermekeket a gyógyulásban – mondta Takácsné Stalter Judit elnök. Boldogan támogattuk a játszótér megépítését azzal a vággyal, hogy örömöt szerezzünk a gyermekeknek és vidám elfoglaltságot biztosítsunk számukra a kezelések alatt is – tette hozzá.

Az előző két évben életmentő beavatkozásokhoz szükséges nagy értékű orvosi eszközöket – röntgenkép-erősítő berendezést és egy modern, nagy teljesítményű ultrahang-gépet – kapott a klinika a befolyt összegből.

(Fotók: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink