• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Saját tankonyhát nyitottak a dietetikus hallgatók képzéséhez

Regionális hírek 2022.12.12 Forrás: Unideb.hu
Saját tankonyhát nyitottak a dietetikus hallgatók képzéséhez

Ez a kar első saját tankonyhája, amely révén a korábbiakhoz képest jóval könnyebben készülhetnek a szakmai munkára a hallgatók.

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben a Campus Hotelben csütörtökön átadott tankonyha. Az újonnan kialakított tanműhelyben a hallgatók a legkorszerűbb konyhatechnológiai eljárásokat és az élelmiszerbiztonsági előírásokat is megismerhetik - számolt be az egyetemi portál.

- A helyiségben rendelkezésre áll minden feltétel ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja a dietetikus szakemberek képzését. Ez a kar első saját tankonyhája, amely révén a korábbiakhoz képest jóval könnyebben készülhetnek a szakmai munkára a hallgatóink. A fejlesztés szimbolizálja a Debreceni Egyetem egységes rendszerét, ugyanis a Campus Nonprofit Kft-vel való szoros együttműködésünk eredményeként nyithatott meg a tankonyha, amit korábban nem használtak szakmai célokra – mondta az ünnepélyes átadáson Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja.

A dietetikus-képzésben részt vevő egyetemisták a tankonyhai gyakorlatok során elsajátíthatják a korszerű ételkészítési és a diétás konyhatechnológiai eljárásokat, valamint szakképzett oktatók irányításával a tantervi előírásoknak megfelelő ételsorokat alkothatnak.

- A célunk a dietetikus-képzés gyakorlati helyszínének létrehozása volt, eleget téve a legnagyobb élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatás hátterét megtartva az élelmiszerbiztonsági, valamint az élelmiszertechnológiai ismereteket is átadjuk a hallgatóknak. Igyekeztünk a legkorszerűbb eszközöket beszerezni és minden részt vevő hallgató számára megteremteni az egyéni fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta Szegedi Enikő dietetikus mesteroktató.

A tankonyhát egyszerre összesen húsz hallgató használhatja, mindenki saját főzőhelyen, munkaasztalon, indukciós főzőlapon, a saját eszközeivel gyakorolhat - írták.