• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szakmai elismerés az orosházi szakdolgozóknak

Regionális hírek 2022.07.14 Forrás: Weborvos
Szakmai elismerés az orosházi szakdolgozóknak

Az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül nem működne egyetlen kórház sem.

Az Orosházi Kórház három szakdolgozója részesült kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerésben az MTA székházában két hete tartott ünnepségen, tájékoztatta lapunkat az Orosházi Kórház. 

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) kapta. 

A jótékonysági gyűjtést az MTA székházban rendezett ünnepség zárta június 30-án, ahol a MESZK a koronavírus-járvány ideje alatt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozók közül összesen 210 egészségügyi szakdolgozót (10-10 főt a megyei szervezetekből és 20 főt a budapesti területi szervezetből) ismert el szakmai kitüntetéssel és ezzel együtt az MTA jótékonysági gyűjtéséből és az MTA saját felajánlásából származó adományokkal. 

Az indokolás szerint a COVID-19 embert próbáló kihívás elé állította az egész magyar társadalmat, de a legnagyobb teher talán az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókra hárult. Az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül egyetlen kórház vagy szociális gondozó intézmény sem működhetne. 

Dér Irén Éva a Non-invazív mátrix vezető főnővéreként és Király Istvánné Mariann, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolójaként a betegellátás, munkaszervezés, anyag- és eszközbeszerzés területén nagy felelősséggel, sokszor munkaidőn túl is rendelkezésre állt, alázattal és pontosan végezték a rájuk bízott feladatokat. 

Kardosné Huszár Ildikó a járóbeteg-ellátás vezető asszisztense a Diabetológián végzett napi munkája mellett a kezdetektől fogva részt vett az oltási program megvalósításában. Hatalmas szerepe volt az oltópontok működésének szervezésében, a beosztások elkészítésében és az oltóanyag rendelés koordinációjában.

A képen: Dér Irén Éva, Kardosné Huszár Ildikó, Király Istvánné Mariann az átadás után az MTA székházában.