• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Szakmai elismerés az orosházi szakdolgozóknak

Regionális hírek 2022.07.14 Forrás: Weborvos
Szakmai elismerés az orosházi szakdolgozóknak

Az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül nem működne egyetlen kórház sem.

Az Orosházi Kórház három szakdolgozója részesült kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerésben az MTA székházában két hete tartott ünnepségen, tájékoztatta lapunkat az Orosházi Kórház. 

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) kapta. 

A jótékonysági gyűjtést az MTA székházban rendezett ünnepség zárta június 30-án, ahol a MESZK a koronavírus-járvány ideje alatt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozók közül összesen 210 egészségügyi szakdolgozót (10-10 főt a megyei szervezetekből és 20 főt a budapesti területi szervezetből) ismert el szakmai kitüntetéssel és ezzel együtt az MTA jótékonysági gyűjtéséből és az MTA saját felajánlásából származó adományokkal. 

Az indokolás szerint a COVID-19 embert próbáló kihívás elé állította az egész magyar társadalmat, de a legnagyobb teher talán az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókra hárult. Az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül egyetlen kórház vagy szociális gondozó intézmény sem működhetne. 

Dér Irén Éva a Non-invazív mátrix vezető főnővéreként és Király Istvánné Mariann, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolójaként a betegellátás, munkaszervezés, anyag- és eszközbeszerzés területén nagy felelősséggel, sokszor munkaidőn túl is rendelkezésre állt, alázattal és pontosan végezték a rájuk bízott feladatokat. 

Kardosné Huszár Ildikó a járóbeteg-ellátás vezető asszisztense a Diabetológián végzett napi munkája mellett a kezdetektől fogva részt vett az oltási program megvalósításában. Hatalmas szerepe volt az oltópontok működésének szervezésében, a beosztások elkészítésében és az oltóanyag rendelés koordinációjában.

A képen: Dér Irén Éva, Kardosné Huszár Ildikó, Király Istvánné Mariann az átadás után az MTA székházában.

 

 

Legolvasottabb cikkeink