• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Színesebbé vált a Bethesda Gyermekkórház

Regionális hírek 2022.11.03 Forrás: Weborvos
Színesebbé vált a Bethesda Gyermekkórház

Az önkéntesek izgalmas tengeri élővilágot megidéző rajza a gyermeksebészeti osztály előterét teszi szebbé.

A PPG Trilak a gyermeksebészeti osztály várójának falára tervezett motívumok elkészítésével befejezte 2022-es Colorful Communities® projektjét, mely során a Bethesda Gyermekkórház épületének több falfelületét is kifestették szakembereik Budapesten. A teljes projektben résztvevő több, mint 20 önkéntes izgalmas tengeri élővilágot megidéző rajza a már említett gyermeksebészeti osztály előterét teszi szebbé. A PPG Trilak Kft. fajátékokat is adományozott az intézménynek, melyek a kórház várótermeit színesítik majd a jövőben - adták hírül közlerményben.

A közel 1700 négyzetméteres falfelületet és egyéb felületeket érintő beruházás teljes költsége csaknem 12,5 millió forint volt, amihez a szakemberek több, mint 650 liter festéket használtak fel, beleértve a Héra® Clean&Style Extra fertőtleníthető beltéri színes falfestéket, amely egészségügyi intézményekben is alkalmazható, mivel összetétele tökéletesen megfelel a kórházi előírásoknak.

A szakemberek az 5 hét alatt tartó munkálatok alatt mosható és dörzsálló festékekkel festették ki az épület földszinti folyosójának a falát, a fül-orr-gége, a felvételi-, és ügyeleti ambulancia várótermét, a második emeleti várót és a kardiológia rendelőt, amivel párhuzamosan linóleumot és álmennyezetet cseréltek, valamint ajtókat és lépcsőházi korlátokat festettek le. Az önkéntesekből álló csapat pedig egyetlen nap alatt elevenítette meg a színekben és formákban gazdag tengeri környezetet az első emeleti gyermeksebészeti osztály várójának falán.

Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a PPG Trilak önkéntes munkájával kapcsolatban elmondta, hogy „Az egészségügyben, s így a Bethesda Gyermekkórházban kicsi lépésekben mérhető a fejlődés. A kórházunk kifestése a PPG Trilak felajánlásából hatalmas munka, befektetés, támogatás a cég részéről, amely a hírek között kis lépésnek is tűnhet. Ha egy gyermek, egy család, egy munkatárs nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz, mert tiszta falakat, kedves motívumokat lát a falon, akkor ezek a lépések óriásiak. Nagy hálával tartozunk a PPG Trilaknak, hogy meghallgatva igényeinket, kéréseinket, nehézségeinket, a mi problémáinkra koncentrálva segítettek a kórházi környezet megújításában, jobbá téve a gyermekgyógyítás e fontos szegletét."

A PPG már számos közösségi projektet támogatott Magyarországon. Hozzájárult a Jahn Ferenc Kórház szülészeti osztályának felújításához 2016-ban és az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központjának személyzeti helyiségének felújításához 2017-ben. A következő évben a PPG önkéntesei segítettek a miskolci Autista Alapítvány étkezőjének újrafestésében. 2019-ben a Nemzetközi Pető Intézet Villányi úti campusának közösségi épületeit festették újra az intézményben élő diákok által kiválasztott képekkel, 2021-ben pedig a Csolnoky Ferenc Kórház falait festették ki Veszprémben.

Legolvasottabb cikkeink