• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Szolnoki elismerés a Debreceni Egyetemnek

Regionális hírek 2022.09.05 Forrás: Unideb.hu
Szolnoki elismerés a Debreceni Egyetemnek

A gazdaságtudományi szakok mellett az utóbbi években már az Egészségügyi- és a Népegészségügyi Kar képzéseire is jelentkezhettek a hallgatók.

A város egyik legrangosabb kitüntetését, Ezüst Pelikán Díjat adományozott a Debreceni Egyetemnek Szolnok önkormányzata. Az elismerést Bács Zoltán kancellár vette át csütörtök este Szolnokon, a Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen - adta hírül az egyetemi portál.

A Debreceni Egyetem és Szolnok felsőoktatási együttműködése a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának beolvadásával indult 2019-ben. A szolnoki kar 240 elsőévese iratkozott be abban az évben már a debreceni intézmény hallgatójaként, velük együtt összesen 700 hallgató tanult az ottani gazdaságtudományi szakokon. Azóta a képzési kínálat bővült a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán.

- A gazdaságtudományi szakok mellett az utóbbi években már az Egészségügyi- és a Népegészségügyi Kar képzéseire is jelentkezhettek a hallgatók a szolnoki képzési helyen és tervezzük további tudományterületek bevonását is – sorolta Bács Zoltán kancellár a díj átvételét követően.

Szalay Ferenc polgármester a Debreceni Egyetem szerepvállalása kapcsán úgy fogalmazott: a tét a helyi felsőoktatás léte volt Szolnokon.

- Korábban a tehetséges fiatalok elhagyták Szolnokot, a Debreceni Egyetemnek köszönhetően azonban már adott a lehetőség középiskolásaink számára, hogy a felsőoktatási spektrum minden lépcsőfokát el tudják érni. A város számára meghatározó tudományterületeken képezhetik magukat, gazdaságfejlesztési szempontból pedig kiemelkedő, hogy jövőre a tervek szerint már műszaki képzés is indulhat – emelte ki Szalay Ferenc.

Az Ezüst Pelikán Díjjal azon személyeket, illetve közösségeket ismeri el, akik kimagasló érdemeket szereznek a város fejlesztése, gazdasági-, társadalmi-, tudományos-, oktatási-, művészeti-, testnevelési értékeinek és eredményeinek gazdagítása érdekében. Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász- és éremművész alkotását Bács Zoltán kancellár a Város Napján rendezett ünnepségen vette át.

A Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emlékére minden évben szeptember elsején megtartott eseményen miniszteri okleveleket, a Gróf Szapáry Gyula-díjat és a Kátay Endre-díjat, valamint a Szolnok Díszpolgára címeket is átadták.   

Legolvasottabb cikkeink