• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Szombaton Komáromba látogat a Richter Egészségváros

Regionális hírek 2019.05.14 Forrás: Weborvos összeállítás
Szombaton Komáromba látogat a Richter Egészségváros

Az alapadományból és a lakosok által gyűjtött összegből a Selye János Kórház egy kolonoszkóp beszerzését tervezi.

Május 18-án a komáromi Jókai Ligetbe látogat a Richter Egészségváros, a rendezvény keretében a résztvevők ingyenes szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon való részvételükkel tovább gyarapíthatják a Richter által felajánlott 2 millió forintos alapadományt. Az összegből a Selye János Kórház egy a vastagbél vizsgálatára alkalmas kolonoszkóp beszerzését tervezi. A Program weboldala Komárom polgármesterével, Dr. Molnár Attilával beszélgetett a rendezvényről.

Szerencsére az egészségtudatosság és az ehhez kapcsolódó események nem ismeretlenek a komáromiak előtt, hiszen városunkban évek óta sikerrel folyik egészségügyi prevenciós program ezzel a mottóval - mondta el a polgármester. Amikor Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester úrral, aki nem mellesleg háziorvos is, kidolgoztuk a projektet, azt tartottuk szem előtt, hogy az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra való nevelést már egészen kisgyermekkorban el kell kezdeni. Ezért a program elemei szervesen épülnek egymásra, az óvodásoktól kezdve az általános iskolásokon át a középiskolásokig bevontuk a város valamennyi intézményét. Egy-egy tanév során a gyerekek és a fiatalok szakemberektől hallhatnak mások mellett a személyes higiénia fontosságáról, a családalapításról, a közlekedési balesetek megelőzéséről, vagy épp a tudatmódosító szerek elkerülésének mikéntjéről. A programhoz az adott év során számos érdekes, interaktív, előadás és gyermekkoncert kapcsolódik.

Nagyon fontosnak tartom és köszönettel tartozom azért, hogy a helyi mentőállomás minden évben megrendezi a saját nyílt napját. Hétköznapjaik bemutatása során az érdeklődők az elsősegély-nyújtás és az újraélesztés mellett számos mentéstechnikai eszközzel is megismerkedhetnek. Egy-egy ilyen alkalomra több százan látogatnak el, főként a helyi óvodások, valamint az általános és középiskolák tanulói - tette hozzá.

Komárom összetartó közösség. Ez a fajta összefogás mutatkozott meg a dunai árvizek során, illetve a néhány évvel ezelőtti „hóhelyzet” idején is. Mi komáromiak minden alkalommal példát tudunk mutatni az együvé tartozás érzéséből. Így azt hiszem, az, hogy a Richter Egészségváros programjában való részétellel a helyi Selye János Kórházat és Rendelőintézetet segíthetjük, jelentős motivációt jelent arra, hogy minél többen látogassunk majd ki erre a remek kikapcsolódási lehetőséget ígérő, egészségmegőrző rendezvényre - mondta el Dr. Molnár Attila.

A Richter Egészségváros komáromi programjait itt találja

 

Legolvasottabb cikkeink