• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Továbbképzéssel dúsították az Aneszteziológiai Napok programját

Regionális hírek 2020.10.13 Forrás: Unideb.hu
Továbbképzéssel dúsították az Aneszteziológiai Napok programját

Az ország vezető egészségügyi intézményeinek országosan és nemzetközi szinten is elismert szakemberei több mint 30 előadást tartottak.

A koronavírusos betegek ellátása volt a központi téma a Debreceni Aneszteziológiai Napok idei rendezvényén. A kongresszust a járványhelyzet miatt, a résztvevők egészségének védelme érdekében online rendezték meg október 9-én és 10-én - számolt be róla az egyetemi portál.

- Azt látjuk, hogy a járvány második szakaszában jelentős betegellátási teher hárul a szakmánkra, ez az időszak nagy kihívás mindannyiunknak. A koronavírus miatt aktualizáltuk a Debreceni Aneszteziológiai Napok előadásait is. Igyekeztünk előadóként olyan hiteles, a COVID-ellátás frontvonalában dolgozó kollégákat megnyerni, akik a legfrissebb elmélet mellett gyakorlati információkkal és tanácsokkal is tudják segíteni a szakemberek felkészülését – hangsúlyozta Fülesdi Béla, a DE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója, a konferencia szakmai szervezője.

Az idei online rendezvényen a Debreceni Egyetem mellett az ország vezető egészségügyi intézményeinek országosan és nemzetközi szinten is elismert szakemberei több mint 30 előadást tartottak.

A regisztrált résztvevők hallhattak többek között a COVID-19 okozta légzési elégtelenségek jellemzőiről, az oxigén terápiáról és a non-invazív lélegeztetésről, a legújabb gyógyszeres terápiás lehetőségekről, a COVID-19 pozitív betegek újraélesztéséről, az aneszteziológiai és a sürgősségi ellátás, illetve az intenzív ellátóhelyek szervezéséről tömeges lélegeztetési igény esetén.

Az elhangzott előadásokat korábban rögzítették, de a programot követően a résztvevők online megvitathatták a hallottakat, tapasztalatot cserélhettek. Emellett idén is megtartották a továbbképző kurzusokat.

- Két online is megtartható kurzust illesztettünk a programba. Az egyik a neuromuszkuláris blokkolók alkalmazásával, hatásuk felfüggesztésével és monitorozásával foglalkozott, a másik az agyhalál diagnosztikával és a donorkondicionálással. Bízom benne, hogy ezek mind a szakképesítés előtt állóknak, mind a szakorvos-továbbképzésben részt vevőknek értékes információval szolgáltak ebben a formában is – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Fülesdi Béla.

A konferencián minden évben több mint négyszázan vesznek részt. Az idei online programra közel háromszázan regisztráltak, akik december végéig elektronikusan elérhetik a kongresszus előadásait. A programot 18. éve a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája, Tanszéke rendezi.

Legolvasottabb cikkeink