• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Új betegágyak érkeztek az Orosházi Kórházba

Regionális hírek 2019.07.03 Forrás: orosházi kórház
Új betegágyak érkeztek az Orosházi Kórházba

Egy éve már kapott a kórház 13 multifunkciós betegágyat, most újabb 7 modern betegágy érkezett.

Modern, könnyen mozgatható új betegágyakat kapott a napokban az Orosházi Kórház az állami fenntartótól. A fejlesztéssel hatékonyabb lesz a betegápolás, komfortosabb környezetben gyógyulhatnak a betegek - írja a kórház.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” elnevezésű projektjéből 2018. júniusában már kapott 13 multifunkciós betegágyat a kórház. Ugyanezen pályázat részeként most folytatódott az eszközfejlesztés. A második ütemben összesen 7 db modern betegágy érkezett az ÁEEK jóvoltából, amiből már 1 db a Neurológiai Osztály őrzőjébe, 4 db a kardiológiai őrzőbe került, és a többit is hamarosan elhelyezzük az igényeknek megfelelően – ismertette a részleteket dr. Duray Gergő – Az elektronikusan dönthető, kényelmes betegágyak jelentősen javítják a gyógyító munka hatékonyságát, az ápolók jóval könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban mozgathatják a betegeket – fogalmazott a kórház főigazgatója. Hozzátette, a fejlesztés itt nem áll meg, hiszen az ÁEEK pályázatából a napokban új ápolási ágyak is érkeznek, amik tovább javítják a kórház eszköz ellátottságát.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására országos szinten két projektben összesen 16,5 milliárd forintot fordít. 8 milliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, 8,5 milliárdos beruházással a nővérszállók felújítása és új szállók kialakítása történik meg 2020. első negyedév végére.

Országosan összesen kb. 21 ezer db ápolási eszköz − többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák − beszerzése járul hozzá a megfelelő eszköz ellátottság megteremtéséhez és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelyén és a három egyetemi helyszínen.  Emellett 3700 fő képzését is megvalósítják 61 helyszínen, egyrészt az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása és a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, másrészt a kiégés megelőzése érdekében.

A képen Bánki-Horváth Dezső, a kardiológiai részleg ápolója készíti elő az egyik új elektromos ágyat a beteg fogadásához.

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink