• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új szakmai koordinátor a Sürgősségi Klinikán

Lapszemle 2024.05.30 Forrás: Unideb.hu
Új szakmai koordinátor a Sürgősségi Klinikán

Tizenhat éve dolgozik a Sürgősségi Klinika Kenézy Gyula Campusán, ahol szerinte egy összeszokott, felkészült stáb végzi az ellátást.

Június elsejétől Bíró Lajos adjunktus látja el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika Kenézy Gyula Campus telephely szakmai koordinátori feladatait. Bíró Lajos kinevezését Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől vette át az Elnöki Hivatalban, adja hírül az unideb.hu

Bíró Lajos adjunktust kiemelkedő szakmai teljesítménye, innovatív gondolkodása és az integrált Sürgősségi Klinika fejlesztése érdekében ezidáig kifejtett jelentős munkája alapján kérte fel Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke a koordinátori feladatok ellátására. 

- Hiszem, hogy az egyre nagyobb, immár éves szinten hatvanezres betegforgalommal jellemezhető Sürgősségi Klinika új koordinátora szorgalmával, szaktudásával, a minőségi betegellátás iránti elkötelezettségével nagyban segíteni fogja a sürgősségi orvosszakma folyamatos fejlődését, ezzel hozzájárulva az egyetemi szerepvállalás részeként megjelenő oktatási és kutatási feladatok színvonalas megvalósításához is – hangsúlyozta a kinevezés kapcsán Szabó Zoltán professzor.  

Bíró Lajos 2006-ban általános orvosként végzett a Debreceni Egyetemen, majd belgyógyászatból és oxyológia-sürgősségi orvostanból szerzett szakvizsgát, illetve diabetológia licence vizsgával is rendelkezik, 2008 óta vesz részt a sürgősségi betegellátásban. 2016-tól 2022-ig a Kenézy Campus Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető helyettese volt. Kinevezése új szakmai kihívást jelent számára. 

- Tizenhat éve dolgozom a Sürgősségi Klinika Kenézy Gyula Campusán, ahol egy nagyon jól összeszokott, felkészült szakmai stáb végzi a sürgősségi ellátást. Megtisztelő, hogy a Klinikai Központ vezetősége a jövőben szakmai koordinátorként is számít a munkámra. Legfőbb célomnak tartom a sürgősségi betegellátás színvonalának további emelését, a humánerőforrás és a műszerpark fejlesztését, természetesen a Klinikai Központ és a Sürgősségi Klinika vezetőinek szakmai irányításával – mondta a hirek.unideb.hu-nak Bíró Lajos adjunktus. 

A Sürgősségi Klinika június elsejével kinevezett szakmai koordinátorának Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, a Sürgősségi Klinika igazgatója adta át megbízását. 

Fotó: unideb.hu