• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Új vezetők a debreceni Klinikai Központban

Regionális hírek 2021.11.16 Forrás: Unideb.hu
Új vezetők a debreceni Klinikai Központban

Jelentős eredmény, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában önálló Gasztroenterológiai Klinika kezdheti meg munkáját.

Vezetői megbízásokat adtak át a Debreceni Egyetemen. A két új klinikaigazgató, illetve az új központvezető a kinevezését az intézmény rektorától és a Klinikai Központ elnökétől vette át - adta hírül az intézményi portál. A Klinikai Központ új, önálló Gasztroenterológiai Klinikáját november 15-től Dinya Tamás Ákosné Papp Mária egyetemi tanár vezeti. Az új Reumatológiai Klinika igazgatója pedig december 1-től Szűcs Gabriella egyetemi tanár lesz. A Járványügyi Koordinációs Központ vezetőjének november 15-től Várkonyi István adjunktust, a DE KK Infektológiai Klinika igazgatóját nevezték ki. Mindhárom megbízás határozatlan időre szól.

- Három nagyon tehetséges ember veheti ma át vezetői megbízását. Mindegyikük tapasztalt és elkötelezett szakember, biztos vagyok benne, hogy ilyen motivált vezetők keze alatt eredményesen működik majd a rájuk bízott klinika, illetve központ – hangsúlyozta a hétfői átadón Szilvássy Zoltán rektor.

- Fontos feladatomnak tartom, hogy a betegellátás területein olyan előre megtervezett átalakítások történjenek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos fejlődést, az európai élvonalba tartó kiemelkedő színvonalú gyógyítást. Ennek a koncepciónak a része a két új klinika és a Járványügyi Ellátó Központ létrehozása – fogalmazott Szabó Zoltán professzor. A Klinikai Központ elnöke hozzátette: jelentős eredmény, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában önálló Gasztroenterológiai Klinika kezdheti meg munkáját.

A Klinikai Központ vezetője az önálló Reumatológiai Klinika kapcsán elmondta, hogy az új szervezeti egység a folyamatos szakmai fejlesztéseknek köszönhetően a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek a korábbinál is hatékonyabb, színvonalasabb segítséget fog nyújtani.

Az új Járványügyi Koordinációs Központ létrehozásával összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy az intézmény a debreceni és a régiós járványügyi ellátás szervezése mellett országos szintű egyeztetést, koordinációt végez majd, segítve a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzését és kezelését.

A kinevezésekről szóló dokumentumokat Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke a járványügyi intézkedéseket betartva, szűk körben adta át november 15-én a Rektori Tanácsteremben.

Legolvasottabb cikkeink