• nátha
    • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

      Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

    • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

      Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

    • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

      A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • melanóma
    • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

      A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • egynapos sebészet
    • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Újabb 6 milliós támogatás a Heim Pál Gyermekkórháznak

Regionális hírek 2020.07.21 Forrás: Weborvos
Újabb 6 milliós támogatás a Heim Pál Gyermekkórháznak

Nagyértékű sürgősségi ultrahang készüléket, infúziós pumpákat és antibakteriális légtisztító berendezést tudtak beszerezni.

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az a 6 millió forint értékű támogatás, amely a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek egy nagyértékű sürgősségi ultrahang készülék, infúziós pumpák és antibakteriális légtisztító berendezés beszerzését tudta lehetővé tenni. A 6 millió Ft értékű adományt ma vette át Dr. Fekete Ferenc, az intézet orvosigazgatója és Dr. Péter György osztályvezető főorvos a kórházat támogató Gyermekleukémia Alapítvány képviselőjétől – tudatta a civil szervezet közleményében.

Egy modern, többfunkciós ultrahang berendezés nélkülözhetetlen a daganatos betegségek idejében történő diagnosztizálásához. Életet ment, hiszen segítségével a leukémia és az egyéb daganatok azonnal felismerhetők, javítva ezzel a rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlélési esélyeit. Az ultrahang vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen diagnosztikai módszer. Ezt egészíti ki a megfelelő gyógyszeres kezelés és a nélkülözhetetlen infúziós pumpák, amelyek lehetővé teszik a gyógyszerek és a vérkészítmények pontos adagolását, amely életmentő jelentőséggel bír. Ez a két modern berendezés hatalmas segítséget nyújthat a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára a gyermekrák szűrésében, diagnosztizálásában, nyomon követésében és gyógyításában. Az életmentő ultrahang és az infúziós pumpák beszerzése kritikus jelentőségű az onkológiai osztály számára, hiszen ezek az eszközök a leukémiás gyermekek gyógyítása során nélkülözhetetlenek. Az úgynevezett germicid lámák ózondúsításra alkalmas készülékek, melyek környezetbarát sugárzásuk révén vírus- és baktériumölő hatással bírnak. Elpusztítják a légtérben és a felületeken található mikroorganizmusokat, ezzel biztosítva az Onkológiai osztály és az egész kórház kis betegeinek még fokozottabb védelmét. A gurulós állványra szerelt lámpákkal több helyiség egymás után fertőtlenítése is megoldható, így elősegítve a gyors és hatékony higiéniai viszonyok megteremtését a kórház egész terültén. Az eszköz különösen nagy jelentőséggel bír a járványhelyzet miatt, így használata a fennálló helyzetben óriási segítséget jelent.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel Alapítványunk igyekszik még inkább helytállni támogató szerepében, hogy a kórházak ellátása, s ezzel együtt a fokozott veszélynek kitett, legyengült immunrendszerű leukémiás gyermekek gyógyítása ebben, a mindannyiunk számára megterhelő helyzetben is biztosítva legyen. Hálásak vagyunk Támogatóinknak, hogy még e nehéz helyzet ellenére is mellettünk állnak és segítségükkel ilyen óriási célokat érhetünk el! Köszönjük! – írta az alapítvány a közleményben

Legolvasottabb cikkeink