• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újabb 6 milliós támogatás a Heim Pál Gyermekkórháznak

Regionális hírek 2020.07.21 Forrás: Weborvos
Újabb 6 milliós támogatás a Heim Pál Gyermekkórháznak

Nagyértékű sürgősségi ultrahang készüléket, infúziós pumpákat és antibakteriális légtisztító berendezést tudtak beszerezni.

Nagyvonalú civil és vállalkozói adományoknak köszönhetően összegyűlt az a 6 millió forint értékű támogatás, amely a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek egy nagyértékű sürgősségi ultrahang készülék, infúziós pumpák és antibakteriális légtisztító berendezés beszerzését tudta lehetővé tenni. A 6 millió Ft értékű adományt ma vette át Dr. Fekete Ferenc, az intézet orvosigazgatója és Dr. Péter György osztályvezető főorvos a kórházat támogató Gyermekleukémia Alapítvány képviselőjétől – tudatta a civil szervezet közleményében.

Egy modern, többfunkciós ultrahang berendezés nélkülözhetetlen a daganatos betegségek idejében történő diagnosztizálásához. Életet ment, hiszen segítségével a leukémia és az egyéb daganatok azonnal felismerhetők, javítva ezzel a rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlélési esélyeit. Az ultrahang vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen diagnosztikai módszer. Ezt egészíti ki a megfelelő gyógyszeres kezelés és a nélkülözhetetlen infúziós pumpák, amelyek lehetővé teszik a gyógyszerek és a vérkészítmények pontos adagolását, amely életmentő jelentőséggel bír. Ez a két modern berendezés hatalmas segítséget nyújthat a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára a gyermekrák szűrésében, diagnosztizálásában, nyomon követésében és gyógyításában. Az életmentő ultrahang és az infúziós pumpák beszerzése kritikus jelentőségű az onkológiai osztály számára, hiszen ezek az eszközök a leukémiás gyermekek gyógyítása során nélkülözhetetlenek. Az úgynevezett germicid lámák ózondúsításra alkalmas készülékek, melyek környezetbarát sugárzásuk révén vírus- és baktériumölő hatással bírnak. Elpusztítják a légtérben és a felületeken található mikroorganizmusokat, ezzel biztosítva az Onkológiai osztály és az egész kórház kis betegeinek még fokozottabb védelmét. A gurulós állványra szerelt lámpákkal több helyiség egymás után fertőtlenítése is megoldható, így elősegítve a gyors és hatékony higiéniai viszonyok megteremtését a kórház egész terültén. Az eszköz különösen nagy jelentőséggel bír a járványhelyzet miatt, így használata a fennálló helyzetben óriási segítséget jelent.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel Alapítványunk igyekszik még inkább helytállni támogató szerepében, hogy a kórházak ellátása, s ezzel együtt a fokozott veszélynek kitett, legyengült immunrendszerű leukémiás gyermekek gyógyítása ebben, a mindannyiunk számára megterhelő helyzetben is biztosítva legyen. Hálásak vagyunk Támogatóinknak, hogy még e nehéz helyzet ellenére is mellettünk állnak és segítségükkel ilyen óriási célokat érhetünk el! Köszönjük! – írta az alapítvány a közleményben

Legolvasottabb cikkeink